Praėjusių metų praradimai, atradimai ir stop kadrai

Praėjusių metų praradimai, atradimai ir stop kadrai

01. Jan 2021, 21:25 floryte floryte

   Kasmet, palydėdamas senuosius metus, prieš įsileisdamas Naujuosius, žvilgteli, kuo gi tie metai buvo ypatingi?...Pasirausiau savo atmintyje ir šiek tiek - nuotraukose. Paprastai metų pabaigoje teikiamos nominacijos. Ir aš keletą jų išskyriau mūsų gyvenime. Suprantama, jų buvo kur kas daugiau(asmeniškiausius pasiliksiu sau), tačiau su keletu galėčiau pasidalinti.

"Metų rūpestis". 2020 metais mudvi su dukryte keletą savaičių tapome mamytėmis mažiems ežiukams: juos maitinome, masažavome, šildėme, o užauginę iki savarankiškumo paleidome į laisvę. Tai suteikė mums daug patirties ir įvairių emocijų.

"Metų praradimas". Turėjome praėjusiais metais ir dar labai daug rūpesčio. Mažam benamiui kačiukui suteikėme namus, apgyvendindami jį savo namuose. Tačiau, nežiūrint, mūsų didelių pastangų, kačiuko netekome. Jis susirgo ir mirė (jo organizme gyveno virusas, kurio nugalėti mums nepavyko). Liko tik šiltos mūsų įamžintos akimirkos...Ir nuoskauda - kodėl pasaulis tokiems mažiems būna toks neteisingas?...

"Metų atradimas". Vasarą savo mieste, Šiauliuose, atradome nuostabius rožynus prie Ch.Frenkelio vilos. Tai bent galvą susukantis grožis ir kvapas!

"Metų džiaugsmas!". Ruduo gausiai padovanojo grybų. Koks buvo džiaugsmas juos rasti, fotografuoti ir galų gale, mėgautis jų nepaprastu skoniu!

"Metų gėlė". Šį titulą suteikiau tulpei, žydėjusiai mano gėlyne. Kažkas stebuklingo joje!

"Metų skanėstu" man tapo burokėlių traškučiai, kuriuos pasigaminau pati. Man tai skaniau už visus pyragus ir tortus! Receptas trumpas: raudonuosius burokėlius supjausčiau labai plonai, suvilgiau aliejumi, prieskoniais, suvėriau ant medinių iešmelių ir orkaitėje kepiau žemoje temperatūroje.

"Metų knyga" man tapo K.Sabaliauskaitės "Petro imperatorė". Jei patinka istorinės knygos, net nedvejodamas, žmogau, griebk ją skaityti.

Gal tiek tų "titulų", dalinuosi "stop kadrais", kuriuos "pagavau", ir kurie geriausiai paliudija, kokie žavūs mūsų šeimos nariai, kokia nuostabi gamta, ir šiaip tos nuostabios akimirkos gyvenimui suteikia ypatingą skonį. 

Gal ir jūs norite pasidalinti žaviausiomis įamžintomis praėjusių metų jūsų gyvenimo akimirkomis?...

 

Gintarep Gintarep 04. Jan 2021, 23:19

Puikios Jūsų akimirkos? Kai jas gyveni, atrodo kaip ir kasdienybė, bet kai atsiduria nuotraukų pavidalu, belieka pačiam sau pavydėti ?

floryte floryte 04. Jan 2021, 22:53

Taip, Jaldija. Kuo toliau, tuo greičiau bėga laikas - kad ir kaip banaliai tai beskambėtų. Gal tik neturintiems ką veikti, laikas yra lėtas.

jaldija jaldija 04. Jan 2021, 19:53

Gražios, įsimintinos akimirkos.
Tie metai taip greitai prabėga, bet kai pažvelgi atgal, kiek daug patirta, kiek įsimintinų akimirkų buvo.
Kaip gerai, kad nors nuotraukose tas akimirkas įmanoma sustabdyti.