Po kiek laiko geriausia pastoti antrą kartą?

Po kiek laiko geriausia pastoti antrą kartą?

17. Aug 2014, 12:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kai šeimoje gimsta kūdikis, jau norisi ir antro. Mamyčių klubui užduodami klausimai apie tai, kada galima vėl pastoti, kad tarp mažylių būtų kuo mažesnis metų skirtumas.

Klausimas:

Mūsų mažyliui – 7 mėnesiai, jį dar maitinu krūtimi. Mes su vyru jau norime antro vaikiuko. Mėnesinės dar neprasidėjo, nežinau, ar yra gaimybė patoti? Ką patartumėte? 

Konsultuoja ginekologė Margarita Putyte: 

Moteris gali pastoti net ir maitindama krūtimi. Tačiau kyla klausimas, ar pati moteris jau pasirengusi nutraukti maitinimą savo pienu, kad prasidėtų ovuliacija? Tad sunku spėti, kokiu momentu ar laikotarpiu pasiseks vėl pastoti, kai nutrauksite žindymą.

Tokioms moterims rekomenduoju nesisaugoti ir gal likimas jums nusišypsos.

 Jeigu iki 6 mėnesių sėkmingai maitinote krūtimi, tai dabar galbūt sumažinkite žindymo dažnumą ir pereikite prie mišinukų. Šiuo laikotarpiu pradės savo darbą kiaušialąstės ir Jūs sėkmingai pastosite.

Bet visgi verta prisiminti, kad toks skubotas antras nėštumas gali turėti įtakos jūsų sveikatai. Idealus skirtumas tarp nėštumų būtų 1 metai ir 9 mėnesiai, kai organizmas grįžta į vėžes.  

05. Nov 2014, 12:33

laba diena mano vaikeliu jau yra metai ir trys menesukai o as laukuosi antro kudikelio esu nesca jau 25 savaites mane prigazdino akusere sako kad per anksti pastojau dar nera gimda pailsejusiu labai didele tikimybe ka vaikelis gims nesveikas tures visokiu ligu o man didele tikimybe sako ka bus vidinis kraujavimas arba net ka galiu numirti ka taip anksti pastojau ar tai tiesa

25. Oct 2014, 18:16

Mes norim antro vaikio bet neina pastoti ka darit