Labai smagi tešla. Rekomenduoju pasigaminti ir užsišaldyti, tada kai reiks greit pamaitinti šeimyną, tik išsitraukiat, išverdat ir visi sotūs ir laimingi :)
Reikės:
Įdarui :
- 500 gr. maltos jautienos su kiauliena;
- nedidelis svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- druska,pipirai
Į puodą įberti stiklinę miltų, išplakti kiaušinius su druska ir aliejumi ir supilti karštą vandeni, pilant greitai maišyti, kad nesutrauktų kiaušiniu, masę pilti į miltus, statyti ant ugnies ir maišant leisti tešlai užkaisti. Nuimti nuo ugnies ir supilti likusias 2 stiklines miltų, užminkyti tešlą, dėti ją į dubenį, uždengti rankšluostuku ir leisti jai pailsėti apie 30 min. Sumaišyti įdarą, kočioti tešlą ir formuoti koldūnus. Koldūnus sudėti į verdantį vandenį ir virti nuo to kai iškyla į paviršių dar 6 min.