Pirmieji įspūdžiai iš Sostinės dienų

Pirmieji įspūdžiai iš Sostinės dienų

03. Sep 2011, 07:00 blogietee blogietee

Kaip ir kasmet, šiuo metu Vilniuje prasideda Sostinės dienos.

 

Pernai šioje šventėje nesudalyvavome, nes piršliavome sesers vestuvėse.

 

Tai dar pasijuokiau, kad jei kas vyksta Vilniuje, tai mes visada būname susiplanavę kur nors išvykti. Ir taip nieko nepamatome. Bet šiais metais, atrodo, atsigriebiame už visus praėjusius metus.

 

Jau pasimokę iš Kaziuko mugės, žinome, kad norint kažką pamatyti, reikia važiuoti vos tik šventei prasidėjus. Mes taip padarėme šį kartą. Važiavome penktadienį, kai yra oficiali pirmoji šventės diena.

Pasakysiu, džiaugiuosi, nes per žmones brautis nereikėjo, visus menininkus ir prekybininkus pamatėme, pasigėrėjome darbeliais.

Kadangi miestas suskirstytas į erdves, tai apėjome tris iš keturių: piešiantį, grojantį ir dainuojantį Vilnių; Gardujį Vilnių ir Menų ir knygų Vilnių.

Grįždami pasiklausėme koncerto.

Nors jau buvo oficialiai atidaryta šventė, bet daug kur dar vyko paruošiamieji darbai: statomos scenos, įrenginėjami atrakcionai, rinkosi gatvės muzikantai.

Tikiuosi, kad dar spėsime dalyvauti ir kitomis dienomis vyksiančioje šventėje, nes šeštadienį miuzikle „Eglė - karalienė žalčių" draugų dukra atliks pagrindinį vaidmenį, tad labai kvietė mus pasižiūrėti.

 

Jei nebijote žmonių spūsčių, užsukite ir Jūs.

Rima

03. Sep 2011, 10:25

o kaip faina, reiketu ir mums su mazaja nuvaziuoti siandiena iki centro 😀