Pirmasis Lietuvoje naktinis bėgimas moterims: registracija prasidėjo

Pirmasis Lietuvoje naktinis bėgimas moterims: registracija prasidėjo

06. Jul 2013, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Rugpjūčio 24 d., šeštadienį, Vilniaus miesto centre bus skelbiamas startas netradiciniam 5 km naktiniam moterų bėgimui.

Tikimasi, kad devintą valandą vakaro į trasą išbėgs daugiau nei 2 tūkst. bėgimo entuziasčių, dalyvausiančių pirmąkart Lietuvoje organizuojamame tarptautiniame bėgimo renginyje „We own the night“ (liet. „Mums priklauso naktis“).

„Norime į šį bėgimą pakviesti visas moteris – tiek nuolatos bėgiojančias, tiek tas, kurios bėgimo batelius apsiaus pirmą ar antrą kartą, – sako bėgimo renginio iniciatorės – sporto prekių gamintojos „Nike" – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. – Šis bėgimas skiriasi nuo kitų Lietuvoje organizuojamų bėgimo renginių – čia bus svarbu ne greičiau įveikti distanciją, o gerai praleisti laiką merginų kompanijoje, įsitikinti, kiek daug džiaugsmo gali teikti bėgimas, tad renginio dalyvių laukia daug muzikos, šviesų ir kitų staigmenų.“

20130705125252-86094.jpg

Pasak M. Monstavičiūtės, tokie naktiniai bėgimai jau ne pirmus metus yra organizuojami daugelyje pasaulio šalių. Birželio pabaigoje „We own the night“ bėgimas vyko ir Varšuvoje, kur sutraukė daugiau nei 6 tūkst. moterų. „Lenkijoje vykęs renginys buvo tiesiog įspūdingas – vienoje vietoje susirinko tūkstančiai jaunų, simpatiškų moterų, skambėjo daug geros muzikos, dalyvės buvo lepinamos įvairiomis staigmenomis trasoje.

Bėgimas čia pirmiausia asocijavosi su gera nuotaika, pramoga, tad įveikus 5 km trasą nesijautė jokio nuovargio, tik didelė euforija ir veidus užliejusi šypsena,“ – teigia Varšuvos bėgime kartu su kitomis lietuvėmis dalyvavusi M. Monstavičiūtė.

Moterys, norinčios pasiruošti naktiniam bėgimui, galės tai padaryti keturiose specialiose „Nike+ bėgimo klubo“ profesionalų vedamose treniruotėse, kurios nuo liepos 31 d. vyks kiekvieną trečiadienio vakarą Vilniaus Vingio parke. Visų renginio dalyvių laukia partnerių staigmenos bei dovanos, o 2000 pirmųjų užsiregistravusių bus padovanoti specialiai šiam renginiui sukurti „Nike“ marškinėliai. Registruotis į renginį galima užpildžius anketą puslapyje www.sheruns.lt.

„We own the night“ bėgimai, sutraukiantys tūkstančius moterų, vyksta tokiuose miestuose kaip Londonas, Paryžius, Amsterdamas, Berlynas, Milanas ir kt.

Ar prisijungsi prie bėgimo entuziasčių?

Gintarep Gintarep 06. Jul 2013, 11:30

Gaila,kad vaiku begimo nera...matyt istatymas neleidzia vaikams naktimis dalyvauti...