Pilna iššūkių pirmoji savaitė su AMES

Pilna iššūkių pirmoji savaitė su AMES

17. Jun 2015, 23:56 LePukuota LePukuota

Labai apsidžiaugiau išvydusi savo slapyvardį laimingųjų mamyčių sąraše, kurios keturioms savaitėms priima iššūkį mokytis anglų kalbos kartu su AMES.

Bet ar visad taip troškau mokytis kaip dabar? Tikrai ne. Kai mokykloje viskas sekėsi, buvo vienas dalykas - anglų kalba, kurios nemėgau kaip baubo, gal todėl, kad neturiu polinkio į užsienio kalbas, ar kad norint išmokti kalbų reikia išties padirbėti. Universitete tas pats, teko mokytis net kelerius metus verslo kalbos ir vėl tos baimės sekė iš paskos.  Paskutiniai metai universitete buvo tikra palaima, nes nebuvo paskaitų anglų kalba. O be jos šiandien toli neisi. Dar keli metai namie su vaiku ir žiūrėk visai pamiršti kaip suregzti sakinį.

Bet žinot, kas nutiko, praėjus keleriems metams, nebebijau kalbėti, klysti, bandyti kurpti sakinį nors po žodį, vėl mokytis, tik dabar nepriverstinai, savo noru, nes ta kalba neišvengiamai bus reikalinga kasdienybėje. Pirmas žingsnis žengtas.

Kliūtis. Kai buvo paskelbtas šis konkursas, sekė žinutė "jei skaitai šį tekstą ... galėsi atlikti užduotis"... Bet... tris metus gyvenau be kompiuterio ir prie Mamyčių Klubo prisijungiau tik šiais metais naršydama telefonu ir straipsnius pagaliau išmokau čia įkelti, bet kai gavau iš AMES prisijungimą prie sistemos, prisijungti pavyko, tačiau užduočių atverti NE, mano išmanusis ne toks ir išmanusis, o tuo tarpu sėdėjau vydury kaimo, kur nepasiskolinsi prieigos prie kompiuterio... Taigi teko greit galvoti ir priimti sprendimą ir štai pirmadienį grįžtu namo, o neužiilgo ir kurjeris skambina į duris su dideliu mano pirkiniu. Pirmadienį vakare pagaliau prisijungiau prie AMES, nes labai norėjosi spėti atlikti užduotis. Ir ką jūs galvojat, antradienį nuoširdžiai "atidirbau" nuo ryto iki vakaro ir užduotys buvo atliktos. Bet prie jų dar teks sugrįžti.

Gavome dvylika užduočių. Vienas pavyko atlikti teisingai 100% iš pirmo karto, o su kitomis teko ir paprakaituoti ir taisykles skaityti po dešimt kartų ir iš dvidešimto karto tik teisingai parašyti atsakymus. Laikai visiškai pamišti, žadu užsivesti sąsiuvinį ir rimtai viską rašytis, kad galėčiau bet kada atsiversti ir pasimokyti.

Žinoma, norint mokytis reikia rasti tam laiko ar kažką aukoti, šiuo atveju aukoju švarą namuose, dulkės ir lėkštės palauks, naktis galbūt būtų tinkamas ramus laikas susikaupti, bet ne visad tų jėgų būna likę po dienos.

Tikiuosi kitą iššūkių ir mokslų savaitę priimsiu ramiau ir galėsiu nuosekliai neskubom mokytis, linkiu ir kitoms mamytėms gerų mokslų, su AMES pasirodo mokytis yra įdomu! 

LePukuota LePukuota 18. Jun 2015, 13:34

Ačiū! 🌷

18. Jun 2015, 10:38

Pradžia padaryta, sėkmės toliau! 😀

mama ingrida mama ingrida 18. Jun 2015, 08:42

Sekmės👍😀