Turbūt ne vienai moteriai teko patirti svorio, priaugto nėštumo metu, naštą... Kaip bebūtų apmaudu, mane ta našta slegia jau daugiau nei trejus metus. Drastiškai sumažinti suvartojamo maisto kiekį nesinori, tad, šiai vasarai įsibėgėjus, nusprendžiau nukreipti savo mitybą šiek tiek kitokia linkme. „Lengvesnių“ bei, kaip man atrodo, sveikatinamųjų patiekalų bei jų receptų ieškojau ir įžymesnių žmonių knygose, ir internete. Šįkart noriu pasidalyti vienu užkandžių receptu. Šis daržovių ir pikantiško padažo tango tikrai įtrauks ir didelius, ir mažus (bent jau maniškiams vyrams šis užkandis vienas mėgstamiausių).
Taigi, viskas nuo pradžių. Mums reikės:
200 g 9 proc. riebumo varškės
200 g graikiško jogurto
Žiupsnio maltos saldžiosios paprikos
Žiupsnio druskos
Žiupsnio pipirų
5-6 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
1 skiltelės česnako
Pomidorų
Agurkų
Avokado
Virtų bulvių
Pirmiausia susmulkiname česnako skiltelę ir saulėje džiovintus pomidorus.
Susmulkinę suberiame į dubenį, sudedame varškę, jogurtą, įberiame maltos saldžiosios paprikos, druskos, pipirų.
Galiausiai viską išmaišome trintuvu iki vientisos masės. Daržoves nuplauname, supjaustome lazdelėmis arba kubeliais, mirkome į pasigamintą padažą... ir skanaujame!
Viskas išties labai paprasta, greita, palyginti sveika ir, svarbiausia, pikantiškai skanu! Žinoma, daržovių, valgomų su padažu, kiekį galima koreguoti. Pagaliau, galima valgyti ne tik su daržovėmis, bet ir su trapučiu ar duonele.
SKANAUS ir iki malonaus! :-)