Pigmentinių dėmių šalinimas

Pigmentinių dėmių šalinimas

04. Aug 2014, 23:41

Siūlomos pigmentinėms dėmėms šalinti, — tai fcnolio, trichloracto, glikolio rūgšties, vaisių rūgščių pilingai. Aktyviausias ir sunkiais hiper-pigmentacijų atvejais naudojamas fenolio pilin-gas. Vaisių rūgščių pilingas — pats švelniausias ir naudojamas profilaktiškai. Tai profesionalų siūlomos procedūros, kurios paruošia odą va­sarai ir slopina melanino gamybą, nes pilingus namuose derėtų naudoti atsargiai, tiksliai vyk­dant nurodymus, parašytus ant kosmetinio produkto. Vasarą aukščiau minėtų procedūrų išvis negalima atlikti, nors pigmentacija išryš­kėja būtent šiuo laikotarpiu.

Kosmetologijos firmos siūlo alternatyvą — specialius vasaros pilingus, kuriuos galima naudoti odos priežiūrai namuose. Pavyzdžiui, augalinė sojos ištrauka gerai saugo odą nuo saulės spindulių, sudalydama ploniausią plė­velę jos paviršiuje.

Balinimas

Balinamieji preparatai normalizuoja melani­no gamybą odoje. Mėnesį panaudojus geriausių europietiškų kosmetologijos firmų balinamuosius kremus, pigmentacija dažniausiai praeina, tačiau dažnai ir vėl pasikartoja. Odos balinimas reko­menduojamas visą vasarą, be to, veido odą rei­kia tepti du kartus per dieną — ryte ir vakare.

Nebloga balinimo priemonė — petražolės, cit­rinos, agurko sultys, braškių tyrė, morkų lapų ir moliūgo stiebų nuoviras. Tepant kaukes vie­ną ar du kartus per savaitę su šiais augalais, pri­dedant sumaltų avižinių dribsnių ir atskiedžiant

pienu, kad pasidarytų tyrelė, oda taps švytinti. Balinamaisiais kremais veidą reikia tepti labai švelniai, pirštais lengvai įmasažuojant i odą.

Drėkinimas

Drėkinti pigmentuotą odą — būtina, nepriklau­somai nuo jos tipo. Geriausia naudoti drėkina­muosius kremus su antioksidantais. Saulėtomis dienomis odą maitinkite kremais arba losjonais, skirtais po deginimosi. Jeigu persikaitinote sau­lėje, o po ranka nieko neturite, nepamirškite, kad visai neblogas drėkiklis yra kefyras, rūgpienis, pasukos (žinoma jas reikia atskiesti vandeniu).

Vitaminas C labai dažnai vadinamas grožio vitaminu. Iš tiesų jis padeda formuotis odos ko­lagenui, didina tamprumą, elastingumą, imu­nines bei apsaugines savybes, stiprina krau­jagysles, šviesina odą. Taip pat vitaminas C yra stiprus antioksidantas, neutralizuojantis lais­vuosius radikalus. Todėl renkantis kosmetiką būtina atkreipti dėmėsi, ar joje yra šio vitami­no. Kartu su vitaminu E grožio vitaminas yra vienas geriausių drėkiklių, pripažintų kosme­tikos pramonėje. Jeigu nesate alergiški citru­siniams vaisiams (greipfrutams, citrinoms, apelsinams, mandarinams ir kt.), valgykite jų pakankamai, ir patenkinsite vitamino C porei­ki bei pagražinsite savo odą.

Kad oda sintetintų melaniną, būtini baltymai. Pigmentacija dažnai sutrinka dėl specifinių bal­tymų trūkumo odoje. Žmonėms, turintiems pig­mentuotą odą arba linkusiems į pigmentaciją, ne­rekomenduotinos madingos vegetariškos dietos, daugiau panašių straipnių rasite  toliau.