Perštėjimo ar deginimo jausmas

Perštėjimo ar deginimo jausmas

12. Mar 2013, 08:30

Iš mamos Ingos laiško:

 

Prieš 4 mėnesius patyriau 9 sav. persileidimą. Po jo jau keturis mėnesius kankinuosi nuo makšties infekcijos. Prieš porą savaičių man atliko makšties išskyrų pasėlį su antibiotikograma ir nustatė, kad yra labai daug stafilokoko ir corynebacterium. Šios abi bakterijos jautrios tik erythromicinui.

 

Ginekologė man išrašė gerti šiuos antibiotikus 5 dienas po 1000 mg per parą. Šiandien jau paskutinė kurso diena, tačiau nejaučiu jokio pagerėjimo. Išskyrų beveik nėra, tačiau dienos metu nuolatos jaučių perštėjimo ar deginimo jausmą. Keista, bet nakties metu jo nejaučiu. Jis prasideda iš pat ryto po pirmojo pasišlapinimo.

 

Daugiau nieko neskauda. Sakykit, ar gali būti, kad man erythromicinas neveikia? Ar makšties diskomfortas gali būti susiję su šlapimo takų kokiomis nors ligomis? Padėkit prašau, nes jau baigiu pulti į depresiją, kad niekaip negaliu pasveikti, o ir planuoti sekančio nėštumo.

 

Dėkinga iš anksto

Inga


Konsultuoja ginekologijos klinikos „Maxmeda“ gydytoja ginekologė Sonata Rakšnienė:

 

Corynebacterium - tai aerobinės bakterijos, įeinančios į makšties normalią florą. Nėra aišku, kokios grupės stafilokokas yra rastas. Pvz. auksinis stafilokokas gali būti randamas normalioje makšties floroje, bet jis kartu yra ir sąlyginai patogeninės bakterijos, kurios gali sukelti tam tikrais atvejais makšties uždegimus.

 

Be to, vartojami antibiotikai gali sutrikdyti makšties ekosistemą, sukelti taip vadinamą bakterinę vaginozę arba makšties pienligę, kurios pasireiškia niežuliu ar deginimu, diskomforto jausmu lytinių organų srityje.

 

Po antibiotikų vartojimo siūlyčiau pavartoti preparatus, atstatančius makšties ekosistemą. Būklei negerėjant, išliekant simptomams reikėtų pakartotinai konsultuotis su savo gydytoju, kuris paims reikalingus tyrimus ir skirs tolimesnį gydymą.

 

Medicinos centras " MAXMEDA" Vilniuje

 tel. 2137708, mob. 862078846

www.maxmeda.lt