Persikinis varškės pyragas

Persikinis varškės pyragas

17. Jan 2010, 08:00

 

Skaniai gamini ir nori pasidalinti savo receptais su mumis? Tad labai laukiame jų adresu (nepamiršk ir vaikučio meniu): redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Reikės:

 

Tešlai:

500 g kvietinių miltų,

200 g sviesto,

200 g (30 proc. Rieb.) grietinės,

žiupsnelio druskos,

1 kiaušinio trynio,

10 g sviesto (skardai patepti),

10 g cukraus pudros (pabarstymui).

 

Įdaras:

500 g varškės,

150 g cukraus,

100 g konservuotų persikų,

4 kiaušiniai,

16 g vanilinio cukraus,

žiupsnelio druskos.

 

Gaminimas

 

Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri. Į tešlos trupinius sudėkite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išminkykite. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite porai valandų šaldytuve.

 

{pic:1}

 

{pic:2}

 

{pic:3}

 

Kai tešla bus sustingusi, ruoškite varškės įdarą. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa.

 

{pic:4}

 

{pic:5}

 

Supjaustykite kūbeliais konservuotus persikus ir sudėkite į paruoštą varškės masę. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, gerokai didesnį nei jūsų kepimo forma.

 

{pic:6}

 

{pic:7}

 

Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai. Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus, galite papuošti tešlos juostelėmis ir šaukite pyragą į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių. Pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

 

{pic:8}

 

{pic:9}

 

{pic:10}

 

Skanaus!

 

Jurgita Pečiukonienė

 

30. Apr 2010, 17:51

aciu😀taip mano toks vardas

30. Apr 2010, 12:08

Laaaabai graziai atrodot cia Jolita (nezinau is tiesu jusu vardo,bet speju is niko 😀)

18. Jan 2010, 17:29

issikepiau skanu,tik man daug stopresnis varskes sluoksnis gavos,tai truputi apdege 😉

18. Jan 2010, 00:25

manau gardu 😀

17. Jan 2010, 22:06

prašom, prašom 😀

17. Jan 2010, 22:03

Aciu uz recepta,isbandysim butinai.

17. Jan 2010, 21:54

lb.skaniai atrodo! Butinai isbandysim.

17. Jan 2010, 15:21

tikrai labai skainiai atrodo,butinai reikes isbandyti

17. Jan 2010, 12:45

Kaip skaniu viskas kas is varskytes valio!reiks pabandyti tokio dar nekepem😀

17. Jan 2010, 12:16

Kaip skaniai atrodo 😍 Ačiūū 😀

17. Jan 2010, 10:38

butinai isbandysiu 😉

17. Jan 2010, 10:23

megstu pyragus 😀 ypac varskes 😀 o dar persikais tai is vis nuostabu 😀

17. Jan 2010, 09:27

Labai skaniai atrodo.

17. Jan 2010, 09:12

Labai skaniai atrodo😀