Penkiese Pietryčių Azijoje: šeimos su 3 vaikais kelionė

Penkiese Pietryčių Azijoje: šeimos su 3 vaikais kelionė

20. Dec 2014, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Vieni šią šeimą vadina ekstremalais, kiti - net išprotėjusiais, treti - tyliai ar net garsiai pavydi, o mes - žavimės. Norime jums pristatyti Tomą ir Ievą, kurie su trimis vaikais iškeliavo į Aziją. Atrodo, kas čia ypatingo? Jeigu ne tai, kad jų kelionė truks ne vieną mėnesį ir jie keliauja tik su kuprinėmis ant pečių turėdami itin ribotą kelionės biudžetą. 

Jų facebook paskyra “Penkiese viena kryptim: Pietryčių Azija” (www.facebook.com/penkiesi-viena-kryptim-pietryciu-azija) tik sukurta sulaukė milžiniško populiarumo, o video filmukas, kaip penkių asmenų šeima važiuoja vienu motoroleriu (peržiūrėti galite ČIA>>>) apskriejo kaip virusinė reklama visas paskyras. 

Ieva pildo paskyrą įrašais, kur pasakoja savo nuotykius, viešbučių paieškas, apgavikus muitininkus, paslaugius vietinius, ilgas keliones traukiniais ar autobusais ir aplankytas nuostabiausias vietas.

Kas jie?

20141219100437-53675.jpg

“Mes Tomas ir Ieva. 7 metai, kaip sutikom vienas kitą, - facebook paskyroje pasakoja Ieva. - Esam daugiavaikiai. Netikėtai patiems sau, bet labai džiaugsmingai. Tomas - vyras ir tėtis rock'n'rollas, dievina kaukoles, svajoja išsitatuiruoti nuo galvos iki kojų. Pats. Šioje kelionėje ieško įkvėpimo ir grižęs ketina tatuiruoti full time. Aš - žmona-mama idėjų generatorė, strateguotoja, planuotoja ir šios kelionės sumanytoja, įvairiausių dvasinių praktikų mylėtoja (meditacijos, šokio terapija, sąmoningas kvėpavimas) ir lengvai pamišusi dėl tvarkos (Tomo komentaras). 

Barbora (beveik 6 metai) labai atsakinga, rūpestinga, jautri, didžiausia pagalbininke su broliais. Skaičiuodavo kiek naktų reikės išmiegoti iki važiavimo į Tailandiją. 

Jurgis (3 metai) labiausiai pankuojantis musu šeimos narys. Kaip močiutė sako: Jurgi, tau skiepai nuo pasiutligės neveikia. Jam lengva susipažint su visais sutiktais žmonėm, jis užkuria žaidimus su vaikais, bet gali būti ir labai nuoširdus ir jautrus. Į kelionę išvažiavo pamatyti liūtų, beždžionių ir krokodilų.

20141215114611-14752.jpg

Kaziukas (7 mėn.) pilietis, kuris padovanojo mums šia kelionę. Į jį žiūri ir negali nustot šypsotis. Jis pasirūpino ateitį tuo metu, kai sesė ir brolis dar neina į mokyklą, o tėvams pats laikas atsipūsti ir paieškoti įkvėpimo. Į kelionę išvažiavo užaugti iki metų supamas visų šeimos narių, su daug daug dėmesio.”

Kur keliauja?

Iš Lietuvos jie iškeliavo spalio 3 dieną. Iš Vilniaus autobusu keliavo iki Varšuvos, iš ten skrido į Kijevą, o tuomet į Tailandą. Grįžti planuoja balandžio 3 dieną, nes tuomet Ieva turės grįžti į darbą. Kelionėje jie taip pat planuoja aplankyti Kambodžą ir Vietnamą.

20141215114645-32240.jpg

“Pats geriausias ir palankiausias laikas! Toks suvokimas man atėjo dar besilaukiant Kaziuko. Pirma mintis buvo: reikia kažko kas būtų kitaip, nu negi vėl metai namie uždaram rate: namai-buitis-vaikai. Aaaaa.. kaip nedžiugino tas voverės ratelis jau pažįstamas iš pirmų vaikikių auginimo. Plius Tomas nori keisti veiklą (nori tatuiruoti full time), bet darbai įsuka ir tą patį ratą bėga. Ir tada mintis! Reikia kur nors išvažiuoti pagyventi/pakeisti aplinką. Tuos metus kol Kaziukas augs. Ir supratau, kad aplinkybės labai palankios: turim mėnesines pajamas už Kaziuko auginimą (ačiū nuostabiai valstybei), vaikams į mokyklas dar nereikia, Tomas savo veiklą gali sustabdyti ir pasiimti tattoo mašiną su savim į kelionę. Paskolų ir didelių įsipareigojimų neturime. Pabandom, ką? – grįžus įkalbinėjau Tomą. Sutarėm, kad jeigu viskas dėliosis palankiai – važiuosim. Ir žinot ką, viskas dėliojosi tiesiog neįtikėtinai lengvai. Visata mūsų pusėje!”

20141215114701-84461.jpg

Jų biudžetas - 100 Lt dienai, todėl šeima dažniausiai nakvoja dviviečiuose viešbučių kambariuose, kur vyresnieji vaikai miega ant atsivežtų sulankstomų čiužinukų, o mažylis Kazys su tėveliais lovoje. Ne visi viešbučiai draugiški tokiems norams, bet gerai paieškojus - pasiseka rasti nuostabių vietų, net su tokiais baseinais.

20141215114807-26038.jpg

Kodėl su vaikais?

Daugelis labai nustemba, kad į tokią nelengvą kelionę šeima išsiruošė net su trimis vaikais. Vieniems ir vieną auginti sunku, o čia keliauti tokiomis sąlygomis su trimis! Ieva ir į tai turi atsakymą:

“Nes jie mūsų dalis. Neatsiejama. Ir tikim, kad jiems geriausia ten kur jų tėvams geriausia. Keliausim visa šeima, būsim drauge 24/7. Net neabejojam, kad bus smagių momentų, kad bus sunkių ir tikrai bus momentų kai galvosim ko mes čia trenkėmės. Jaučiu, kad daug išmoksim. Mane labiausiai įkvėpė ir drąsos suteikė keliaujančių su vaikais šeimų blog‘ai (jų perskaičiau labai daug). Ir visos keliaujančios šeimos rašo: VERTA KELIAUTI SU VAIKAIS. Prieš gimstant Kaziukui girdėjau gąsdinimus: nu dabar tai pamirškite “tūsus”, linksmybes, išėjimus kur nors. Kas norės 3 vaikus prižiūrėt. Ir tame yra dalis teisybės  Bet galvoti, kad vaikai sustabdo tave nuo gyvenimo vadinasi visą laiką laukti kažko kas neateis. Gyvenimas su vaikais keičiasi, su trim keičiasi labai. Neišvengiama. Reikia susikaupti ir tiesiog gyventi su jais. Ir mes gyvensime – sekančius 5 mėn. Azijoje.”

20141215114822-20600.jpg

Tomas ir Ieva Aziją pasirinko dėl to, kad ten šilta ir pigu. Todėl kelionės pradžiai pasirinko Bangkoką, o toliau keliauja kaip kelionės vėjai pučia. Šiuo metu visa šeima jau yra Kambodžoje. Dar jų kelionės planuose yra Vietnamas. 

Kaip sekasi?

Visus šeimynos nuotykius rasite aprašytus Facebook paskyroje. Ne viskas rožėmis klota ir tikrai tenka susidurti su nemenkais sunkumais, bet... viskas visada baigiasi gerai. 

O mes susisiekėme Ieva ir Tomu, kurie dabar gyvena tradiciniame Khmerų šiaudų namelyje ir šiltai laukia artėjančių švenčių ir paklausėme - ką jie patartų “Mamyčių klubo” narėms, kurios tyliai pasvajoja apie tokią kelionę. Kaip ruoštis tiek dvasiškai, tiek fiziškai?

20141215114842-54126.jpg

"Fizinis pasiruošimas yra paprastas. Apsilankyti pas gydytojus, odontologą, kad būtų ramu dėl sveikatos.

Mūsų brangiausias pirkinys buvo vaistai, nes jų ėmėme daug ir visiems atvejams. Kol kas nieko, išskyrus pleistrus nepanaudojome, bet saugumo jausmą suteikia.

O dvasiškai svarbiausia atrasti savo būdą kaip nurimti (man padeda meditacija, afirmacijos, o sąmoningas kvėpavimas padėjo atsikratyti įtampos prieš pat kelionę), nes įtampos momentų tiek ruošiantis, tiek keliaujant vis nutinka. O vidinė ramybė, pasitikėjimas savo ir savo jėgų jėgomis labai padeda. Keliaudami pastebėjome, kad kuo ramesni mes su vyru esame, tuo visa šeima lengviau keliauja", - atrašė Ieva. 

Sėkmės keliauninkams, o jų nuotykius galite sekti www.facebook.com/penkiesi-viena-kryptim-pietryciu-azija.

30. Apr 2016, 21:02

Labai šauniai jūs čia!😀 Bandysim šį rudenį ir mes kažką tokio https://www.novaturas.lt/tolimieji-krastai

Tiesa, tik kelios šalys rašo, jog tinka visai šeimai, dažniausiai akcentuojamos pramogos/romantika/nuotykiai.. 😀 Na bet bandysim išsirinkti!

kodelcia kodelcia 21. Dec 2014, 00:02

neįtikėtina... didžiausios sėkmės keliautojams! 👍

20. Dec 2014, 19:27

Nereali šeimynėlė. Smagu skaityti FB jų pasakojimus. Sėkmės Jums! 😀