Nuostabioji Pavlova... mmm... Jau senokai kirbėjo mintis ją išbandyti ir palepinti savo gomurį maloniu skoniu. Ir ką gi, gavau kaimiškų kiaušinių, kaimiškų braškių ir... pirmyn į darbą. Rezultatas gavosi puikus, net uošvienei patiko :) Traškus paviršius ir purus lengvas vidus...
Reikės:
6 baltymų,
300g smulkiakristalio cukraus,
1 a.š. krakmolo,
1 a.š. baltojo vyno acto,
žiupsnelio druskos,
250ml plakamosios grietinėlės,
braškių.
Baltymus išplakti iki baltų putų su žiupsneliu druskos. Pamažu plakant supilti visą cukrų. Turi pasidaryti lipni baltymų masė, kurioje neturi būti cukraus kristalų. Tuomet įplakti krakmolą ir vyno acto šaukštelį. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo atsargiai užkrėsti baltymus. Paskirstyti maždaug į 25cm pločio apskritimą ir išlyginti visus paviršiaus kauburėlius.
Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6-8 min., tuomet temperatūrą sumažinti iki 110 laipsnių ir kepti 45 min. Atidaryti orkaitės dureles, bet neišjungti pačios orkaitės ir dar apie 10 min. pakepti. Tuomet išjungti orkaitę ir palikti atvėsti.
Ant atvėsusios Pavlovos sukrėsti išplaktą grietinėlę ir gausiai papuošti braškėmis. Tinka ir kitos Jūsų mėgstamos uogos.
Skanaus.
Aš paprastai kepu apvalioje picos formoje 😀 Ir reikėtų, kad baltymai nesiliestų prie formos kraštų, tad geriau rinktis didesnę formą, gali būti ir kvadratinė.
Ir dar- reikia sukresti mase I apvalia forma ar tiesiog kvadratineje skardoje mase su saukstu suformuot apvalia forma?
Receptuka issisaugojau ir tikrai bus ismegintas nors morengo niekad nebandzius kept
O pagalvojus, manau, kad nieko tokio ir paprastą actą naudoti, tik būtinai arbatinį šaukštelį, kad nebūtų per daug
Baltojo vyno actas priduoda traškumo ir neleidžia sukristi. Paprastas actas yra 9 %, vyno - 6%. Nebent skiesti paprastą actą skiesti reikėtų, bet sunku tokį mažą kiekį sukontroliuoti. 😀
Nurijau seiles ir mintyse isdygo Simpsonu Houmeris kuris uzsisvajojes ir issiziojes 😃 labai gundomas receptas. O kam baltojo vyno actas? Gal galima paprasta arba gal isvis be jo?
Dieviška, tik man su tais morengais amžina bėda, arba sudega arba užsižaidžiu per ilgai... Bet labai vasariškas desertas vertas nuodėmės!
Labai skanu. Tikrai išbandykite 😀