Pasakyk NE endokrininę sistemą ardančioms cheminėms medžiagoms

Pasakyk NE endokrininę sistemą ardančioms cheminėms medžiagoms

07. Jan 2015, 11:24 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

Pasakyk Europos Komisijai, kad nori pašalinti endokrininę sistemą veikiančias medžiagas iš savo gyvenimo ir apsaugoti savo sveikatą!

web_banner_Lithuanian_pilkas

Endokrininę sistemą veikiančios medžiagos (EDC) yra kasdieninėje mūsų aplinkoje: mūsų maiste, kosmetikoje, namuose, darbo vietoje, mokyklose, ligoninėse. Jos gali turėti didelės įtakos hormoninei sistemai bei vaisingumui.

Endokrininę sistemą veikiančios medžiagos mūsų organizmą gali veikti įvairiausiais būdais – didinti tam tikrų hormonų gamybą, tuo pačiu slopinti kitų hormonų veiklą, imituoti hormonus, daryti įtaką jų atliekamoms funkcijoms, lemti ankstyvą lastelių žūtį, kauptis organuose.

Imkimės iniciatyvos ir sustabdykime šių medžiagų naudojimą. Apsaugokime save ir būsimas kartas.

Europos Komisija delsia, visuomenė raginama reikši nuomonę fotografijomis

Dėl aktyvios lobistinės veiklos Europos Komsija delsia spręsti šį klausimą (endokrininę sistemą veikiančių medžiagų uždraudimą), tačiau jau žengtas žingsnis – komisija paskelbė viešąją diskusiją dėl endokrininę sistemą veikiančių medžiagų ribojimo. Visuomenė ir visuomeninės organizacijos yra kveičiamos pateikti savo nuomonę šiuo klausimu.

Iniciatyvinė grupė EDC free Europe (Europa be endokrininę sistemą veikiančių medžiagų) kviečia visos Europos piliečius išreikšti savo susirūpinimą dėl EDC buvimo aplinkoje įkeliant fotografijąsu rodykle, nukreiptą į gaminį, kuris kelia jums susirūpinimą, arba spaudžiant „patinka” prie jums patinkančios nuotraukos https://www.flickr.com/photos/edc-free-europe/.

Parsisiųskite lietuvišką rodyklę čia ir įkelkite nuotrauką į mūsų facebook puslapį arba atsiųskite el. paštu pagalvok@bef.lt