Paprastas nepaprastas žaidimas!

Paprastas nepaprastas žaidimas!

15. May 2020, 19:17 picama picama

Ar esate ką girdėję apie tangramą? Ir aš nebuvau girdejusi. Atradau pirmoko matematikos vadovėlyje, padedant jam mokytis nuotoliniu būdu! Pasidomėjau daugiau, sužinojau ir pamačiau daugiau, o, svarbiausia, taip man patiko! Ir vyrui! Ir, žinoma, vaikams!

Pasirodo, tangrama, atkeliavo iš Kinijos (kaip korona  virusas, kurio metuėmiau mokytis pirmos klasės kurso ir atradau ją) prieš kelis tūkstančius metų. Pasak legendos, Kinijos imperatoriui augo sūnus, būsimasis jo įpėdinis. Metai bėgo, sūnus augo, tėvas seno ir vis dažniau pagalvodavo, kaipgi būsimasis imperatorius valdys šalį, jei nenori mokytis, o tik žaisti. Ir tėvui kilo mintis, pasikviesti tris išminčius- matematiką (kad išmokytų sūnų matematikos), menininką (kad išmokytų į pasaulį žvelgti menininko akimis) ir filosofą (kad išmokytų kantrybės ir suprastų, jog dažnai sudėtingi dalykai susideda iš paprastų). Ir trys išminčiai sugalvojo"Shi- Chao- Chu" - kvadratą, supjaustytą į septynias dalis. Genialumas paprastume!

Pasigaminti tokį žaidimą galite iš kartono (tiks ir paprastas popierius). Pamatuokite norimo dydžio kvadratą ir jį išsikipkite. Tuomet kvadratą perkirpkite perpus išilgai, kad gautumėte du didelius trikampius. Vieną trikampį perkirpkite dar kartą perpus, kad gautumėte dar du trikampius. Iš likusio trikampio iškirpkite likusias dalis- trikampio viršūnėje bus didesnis trikampis, kvadratas turi tilpti kiek toliau nuo krašto, statmenai jam ir viena kraštinė turi būti didžiojo trikampio centrinė tiesė. Iš abiejų kvadrato pusių telpa du vienodi mažiausi trikampiai. Likęs kraštas turi gautis lygiagretainis. Painiai parašiau, bet pažiūrėkit paveikslėlį ir bus aiškiau. Turi gautis 2 dideli trikampiai, 2 maži trikampiai, 1 vidutinis trikampis, kvadratas ir lygiagretainis- 7 figūros.

Taisyklės paprastos- pradėti dėlioti nuo didelių trikampių; panaudoti visas 7 figūras; figūros gali tik liestis, t.y. viena ant kitos nesideda.

Vienas matematikas apskaičiavo, kad galima sudėlioti virš 7 000 skirtingų figūrų: žmonių, gyvūnų, augalų, skaičių, raidžių... O šio žaidimo gerbėjai buvo ir garsūs rašytojai Lewisas Carrollas bei Edgaras Alanas Poe.

Žaidžiant galima vaikus mokyti skaičių, formų, spalvų (nes detales galite nuspalvinti). Lavėja erdvinis, geometrinis suvokimas; skatinama žaisti pagal taisykles, laikytis ir mokytis suprasti instrukcijas, analizuoti vaizdus- vizualiai suskaidyti visą objektą į dalis ir atvirkščiai, sudaryti tam tikrą modelį iš elementų, logiškai mąstyti! O kur dar smulkiosios motorikos, vaizduotės, dėmesio lavinimas. Kiek naudos iš tokio paprasto, bet nepaprasto žaidimo.

Mažesni žaidėjai 3-5 m gali sudėlioti jau subraižytą ant lapo figūrą, gali dėlioti ne iš visų 7 detalių kokias geometrines figūras, vyresni 5-7 m-  sudėlioti figūrą tik nupiešus jos kontūrus.

Žaisti galima po vieną arba rengti varžybas ar tiesiog grupinį dėliojimą.Kaip tik labiau patinka.

Tangrama pritaikoma šiandien pavyzdžiui, gaminant transformuojamus baldus, ją naudoja dizaineriai.

Pabandykit ir jūs!

Linda112 Linda112 25. May 2020, 11:23

KAIP IŠSISKOLIAU IŠ ŠIOS DIDŽIOSIOS BENDROVĖS

Sveiki, mano brangūs žmonės, aš esu Linda McDonald, šiuo metu gyvenanti Austine Teksase, JAV. Šiuo metu esu našlė su trimis vaikais ir 2018 m. Balandžio mėn. Buvau pakliuvusi į finansinę padėtį ir man reikėjo refinansuoti ir sumokėti sąskaitas. Aš bandžiau ieškoti paskolų iš įvairių privačių ir verslo paskolų firmų, bet niekada nesėkmingai. Dauguma bankų atmetė mano kreditą, nesiskundė tomis paskolų įmonėmis, kurios jas vadina savų pinigų skolintoju, nes jos visos yra apgaulės, visos jos nori pinigų, ir jūs iš jų dar negirdite, jie du kartus man tai padarė prieš susitikdami su ponu Davidu Wilsonu. Pats įdomiausias dalykas yra tas, kad mano paskola man buvo pervesta per 74 valandas, todėl patarsiu susisiekti su ponu Davidu jus domina paskolos gavimas ir esate tikri, kad galėsite jį laiku grąžinti, galite susisiekti su juo el. paštu ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Nėra kredito patikrinimo, jokio kredito davėjo, turintį tik 2% palūkanų normą ir geresnius grąžinimo planus bei grafiką, jei turite susisiekti su bet kuria įmone dėl paskolos užtikrinimo be užstato, tada susisiekite su p. Davidu Wilsonu dėl paskolos

Jie siūlo visų rūšių paskolas

Trumpalaikė paskola (5_10 metų)
Ilgalaikė paskola (20_40)
Žiniasklaidos terminuota paskola (10_20)
Jie siūlo paskolą kaip
Būsto paskola ............., Verslo paskola ........ Skolos paskola .......
Studentų paskola .........., verslo pradinė paskola
Verslo paskola ......., įmonės paskola .............. ir kt
El. Paštas .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
Kalbant apie finansinę krizę ir paskolą, tuomet reikia kreiptis į Davido Wilsono paskolą, tiesiog pasakykite jam, kad ponia Linda McDonald nurodo jums sėkmės ................... ....