Pagimdžius dvynius, prasiskyrė pilvo raumenys: ar jie atsistatys?

Pagimdžius dvynius, prasiskyrė pilvo raumenys: ar jie atsistatys?

02. Feb 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Simonos laiško:

Sveiki, po dvynukų gimdymo turiu pilvo raumenų prasiskyrimą (pilvo raumenu diastazę). Gal galėtų apie tai pakomentuoti plastikos chirurgai, paaiškinti, kaip kas vyksta. Ar raumenys gali atsistatyti į vietą, ar pilvas visada taip ir liks atsikišęs, gal net turite pavyzdžių ir pan. Žinau, kad daugumai mamyčių tai yra aktualu, ypač pagimdžiusioms dvynukus.,

Atsako klinikos „Grožio chirurgija" plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas:
 
Sveiki,

Po gimdymo (ypač dvynukų) ar netekus daug svorio, lieka prasiskyrę tiesieji pilvo raumenys ir susilpnėja pilvo siena, taip atsiranda pilvo odos perteklius ir „atsikišęs pilvukas".
 
Jeigu pilvo raumenys yra tvirtesni (tai lemia genetika), po pirmojo gimdymo jie gali sugrįžti atgal, tačiau po antrojo ar trečiojo – dažniausiai neatsistato į vietą. Prasiskyrus pilvo raumenims moterys pilvą bando įtempti ar paslėpti po laisvesniais drabužiais, tačiau po valgio jis akivaizdžiai išryškėja ir tai sunku kontroliuoti.
 
Šiuo atveju vienintelis sprendimo būdas yra atstatyti pilvo raumenis ir pašalinti ant pilvo esančios odos perteklių chirurginiu būdu. Operacijos metu pjūvis daromas pilvo apačioje, žemiau bambos esantis odos ir poodžio perteklius pašalinamas, o prasiskyrę tiesieji pilvo raumenys susiuvami. Pilvo raumenys gali būti susiuvami keliais aukštais, jeigu yra labai didelis prasiskyrimas – operacijos metu dedamas tinklelis. Galutinis rezultatas matomas po 4 mėnesių, randas įprastai išbąla per 2 metus.