Pagarba vienas kitam - šeimos pagrindas!

Pagarba vienas kitam - šeimos pagrindas!

29. Jan 2013, 00:00

Pasidalinsiu ir aš, kuo mes dažnai su vyru stengiamės vadovautis, kad mažiau būtų konfliktų namuose, kad meilė neišblėstų.

 

Tiesiog visi, visų pirma, pagalvoja, kad MEILĖ - tai svarbiausia, kuriant šeimą. Taip, iš dalies tai tiesa, bet kad ta MEILĖ nepavirstų tik aistra, o ir toliau rūsentų širdėlese, prie to reikia padirbėti.

 

Žinoma, labai svarbu, kad partneriai kuo mažiau pyktųsi dėl įvairiausių smulkmenų. Štai kokius punktus galėtume labiausia išskirti, kurie toliau puoselėja šeimos santykius, stiprina pagarbą vienas kitam! Be pagarbos vienas kitam, mūsų manymu, jokia santykiai ilgai neišsilaiko.

 

1. Tarpusavio supratimas. Mokėjimas įsiklausyti. Labai svarbu girdėti tai, ką partneris nori tau pasakyti. Galbūt jis nori pasakyti tai, kas jam be galo svarbu, neramina. Nori gal išgirsti palaikymo ar kritikos žodį.

 

2. Nusileisti. Yra tam tikrų situacijų, kai nuomonės partnerių išsiskiria, tad kad pasiektumėte kompromisą, reikia mokėti vienam nusileisti. Tarkim, mes su vyru tai darom paeiliui.

 

3. Mokėti pripažinti savo klaidas. Nereikia užsispirti, kad esi žūtbūt teisus, nors realiai suvoki, kad tiesa yra visai kitokia.

 

4. Girdėti. Ne viską ką išklausome - išgirstame. Esu pastebėjusi, kad kai kažką pasakoji partneriui, tu jo klausaisi, bet ne išgirsti. O po to tiesiog partneris, kuris nebuvo išgirstas, ne viską pasakoja kitam partneriui, nes pradeda galvoti, kad gal tai visai nereikšminga.

 

5. Girti vienas kitą. Labai svarbu, kad partneriai girtų vienas kitą už darbus, poelgius ar net elementariausiose buitinėse situacijose.

 

6. Kontroliavimas. To daryti nevertėtų. Tam tikra laisvė nieko blogo nedaro. Vienas kito kontroliavimas atneša įtampą ir pastovius įtarinėjimus. Mūsų manymu, tai trukdo asmenybei tobulėti ar net siekti tam tikrų tikslų.

 

7. Pasitikėjimas. Viena iš svarbiausių darnių santykių sąlygų.

 

8. Atvirumas. Žinoma, be jo sunku įsivaizduoti pasitikėjimą.

 

9. Interesų bendrumas. Kuo daugiau skirtingų interesų, tuo vienas nuo kito partneriai nutolsta. Tad manau, jų buvimas tik stiprina porą, nes jie leidžia laimingai laisvalaikį kartu, tuo mėgaujasi ir jaučiasi laimingi.

 

10. Pagarba vienas kitam. Be jos visi kiti punktai mums nebetenka prasmės!

 

 Valentinio dienos konkursas "JIS ir JI": antroji užduotis

Dešimt patarimų, kaip išsaugoti darnius tarpusavio santykius

 

Pagrindinis prizas - abonementas šeimoms į sporto klubą "Gemma"!

Bistryčios g.13, Antakalnyje – GEMMA reabilitacijos centras

www.gemma.lt

1 

Kiekvieną savaitę rinksime po vieną laimėtoją, kuriai prizus įsteigė

www.ulus.lt
http://www.facebook.com/ulusdecorating

 

Savaitės prizas – pasirinkta medžiaginė raidė Jūsų namų ar biuro interjerui!

 

2

29. Jan 2013, 16:42

Pačioj pradžioj mintis, kad MEILĖ nevirstų tik aistra man atrodo kiek kitaip, kai blėsta meilė - aistra tuo labiau. O visa kita tikrai galėų būti puikiu santykių pagrindu, puikiai suderinamoms pusėms, deja, dažnai būna, kad temperamentai ima viršų, bet nuo to ir smagiau, negali viskas juk būti ideal 😀

29. Jan 2013, 10:29

Cia gal net ne taisykles, as stengiausi isskirti ir trumpai įvardyti, kas mum mūsų santykiuose yra svarbu, dėl ko visada su vyru susedame ir kalbamės jei iškyla tam tikra konfliktinė situacija, dėl ko, visada galiausia sutariame. Gal tas pateikimas mano tiesiog toks gavosi 😃 ne visada is karto ir mums pavyksta ir nusileisti, pripazinti savo klaidas, bet ilgu nekalbadieniu tikrai seimoje neturime, vizsada stengiames kuo greiciau issiaiskinti, kad nenukentetu mus supatys aplinkiniai , o ypac vaikas