Pabandžiau savo nuožiūra ir gavosi labai skanu! Nepjaustytoje labai lengva valgant išrankioti ašakėles, nes žinai, kur jos yra, todėl tikrai nesiūlyčiau jos pjaustyti.
Žvynų skutimas - baisiausias darbas, kurį tik galiu įsivaizduoti, tad neskutau. Lašinukai suteikia minkštumo, nes šiaip be jų ši žuvis būna sausoka.
Naudojau:
2 vnt karšių
rūkytų lašinukų arba šoninės
prieskonių žuviai, pipirų, česnako, volčesterio padažo (ar kito turimo)
šviežiai spaustos citrinos sulčių
truputį alyvuogių aliejaus
Žuvis nuplauname, nupjauname galvą ir uodegą, perpjauname perpus ir išvalome. Susipjaustome šoninę kvadratukais.
Tada gautus gabaliukus gausiai įtriname prieskoniais, apšlakstome citrinų sultimis ir paliekame pasimarinuoti maždaug valandą.
Ant pasimarinavusių užberiame pjaustytų šoninės gabaliukų ir kišame į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kol gražiai apskrunda. Į kepimo skardelę paklokite folijos arba kepimo popieriaus, kad nepriliptų žuvis (man prilipo prie folijos ;)
Tiekiame su karštomis bulvytėmis.
Skanaus.
Juratux
kaip uzsimaniau 😀 👍
įsivaizduoju koks skonis! 😉
M, gardžiai atrodo 😉
👍
tikrai,kad skanei atrodo.reikes pabandyti pasigamint.dekui mamytei uz receptuka 😀