Orkaitėje keptas karšis

Orkaitėje keptas karšis

13. May 2010, 10:00

Pabandžiau savo nuožiūra ir gavosi labai skanu! Nepjaustytoje labai lengva valgant išrankioti ašakėles, nes žinai, kur jos yra, todėl tikrai nesiūlyčiau jos pjaustyti.

 

Žvynų skutimas - baisiausias darbas, kurį tik galiu įsivaizduoti, tad neskutau. Lašinukai suteikia minkštumo, nes šiaip be jų ši žuvis būna sausoka.

 

Naudojau:

2 vnt  karšių

rūkytų lašinukų arba šoninės

prieskonių žuviai, pipirų, česnako, volčesterio padažo (ar kito turimo)

šviežiai spaustos citrinos sulčių

truputį alyvuogių aliejaus

 

Žuvis nuplauname, nupjauname galvą ir uodegą, perpjauname perpus ir išvalome. Susipjaustome šoninę kvadratukais.

Tada gautus gabaliukus gausiai įtriname prieskoniais, apšlakstome citrinų sultimis ir paliekame pasimarinuoti maždaug valandą.

Ant pasimarinavusių užberiame pjaustytų šoninės gabaliukų ir kišame į 200 laipsnių įkaitintą  orkaitę, kol gražiai apskrunda. Į kepimo skardelę paklokite folijos arba kepimo popieriaus, kad nepriliptų žuvis (man prilipo prie folijos ;)

Tiekiame su karštomis bulvytėmis.

Skanaus.

Juratux

13. May 2010, 22:08

kaip uzsimaniau 😀 👍

13. May 2010, 15:03

įsivaizduoju koks skonis! 😉

13. May 2010, 13:05

M, gardžiai atrodo 😉

sun sun 13. May 2010, 11:45

👍

13. May 2010, 11:07

tikrai,kad skanei atrodo.reikes pabandyti pasigamint.dekui mamytei uz receptuka 😀