Neseniai išbandžiau naują receptą - orkaitėje kepiau blyną su obuoliais. Iš esmės, tai tas pats lietinis, tik labiau pasipūtęs ir gerokai skanesnis.
Reikės:
2-3 obuolių
40-50 g tirpinto sviesto
Sviesto skardai patepti
3 kiaušinių
nepilnos stiklinės pieno
1 valg.šaukštas cukraus (čia pagal skonį)
0,5 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
cinamono (aš bėriau nepilną šaukštelį)
130 ml miltų
rudojo cukraus pabarstymui (apie porą šaukštų).
Kepimui skirtą skardą ištepti sviestu, sudėti nuluptus ir skiltelėmis pjaustytus obuolius, pabarstyti ruduoju cukrumi
Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti, kol obuoliai suminkštės.
Tuo metu suplakti kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu, druska ir miltais. Po to supilti lydytą sviestą.
Tešlą supilti ant pakepintų obuolių, galima dar pabarstyti ruduoju cukrumi
Kepti orkaitėje, kol paruduos ir išsipūs, apie 20 min.
Išėmus iš orkaitės, blynas šiek tiek pabliūkšta, bet skonis dėl to nė kiek nesuprastėja. Labai skanu ir vienas, ir su uogiene. SKANAUS!
reiks kada vietoj paprastu lietiniu isbandyti 😀
skaniai atrodo
👍 🌷
bet tikrai skanu,kaip pavadinsi istikro taip ir nepagadinsi 😀
Pastarąjį kartą kai kepiau, įmušiau didesnius kiaušinius, tai tikrai skonis buvo panašesnis į omletą, bet šiaip tai skonis kaip minkšto lietinio😀
as toki pyraga kepu 😃 😀
blynų nemėgstu, bet atrodo skaniai 😀