Obuolių kompotas ir uogienės

Obuolių kompotas ir uogienės

20. Sep 2010, 08:00 mamyt mamyt

Obuolių kompotas


Obuolius pasirenkame tokio dydžio, kad tilptų pro stiklainio angą. Pavirti sirupe, pridėti pusę stiklainio, užpilti sirupu, uždaryti. Apvertus dugnuku žemyn laikyti šiltai, kol atvės.

 

Sirupui:

2,5 l vandens,

1 kg cukraus.

 

Užvirti gerai išmaišius. Tokį sirupą naudoju visiems kompotams

 

Uogienės (iš kairės į dešinę)


1.Obuolių, kriaušių, moliūgų - visko imti lygiomis dalimis. 1 kg vaisių (paruoštų) - 200-250 g cukraus. Obuolius, kriaušes, moliūgus nulupti, išimti sėklas ir sutarkavus burokine tarka užpilti cukrumi. Virti, kol suminkštės.

 

2.Obuolienė - obuolius išdarinėti, supjaustyti plonom skiltelėm, užpilti cukrum ir virti.

 

3.Juodieji serbentai - sumalti mėsmale ir virti su cukrumi.

 

4.Slyvos - supjaustyti į keturias dalis, išimt kauliukus ir užpylus cukrum virti.

 

5.Vyšnios be kauliukų

 

6.Vyšnios su kauliukais

 

7.Raudonieji serbentai ir agrastai - lygiomis dalimis imti sumaltas uogas ir virti su cukrum.

 

2-7 cukraus į 1 litrą uogų dėta 500-700 g cukraus (pagal skonį)

20. Sep 2010, 14:41

Kokia darbštuolė tu😀