Obuolių kompotas
Obuolius pasirenkame tokio dydžio, kad tilptų pro stiklainio angą. Pavirti sirupe, pridėti pusę stiklainio, užpilti sirupu, uždaryti. Apvertus dugnuku žemyn laikyti šiltai, kol atvės.
Sirupui:
2,5 l vandens,
1 kg cukraus.
Užvirti gerai išmaišius. Tokį sirupą naudoju visiems kompotams
Uogienės (iš kairės į dešinę)
1.Obuolių, kriaušių, moliūgų - visko imti lygiomis dalimis. 1 kg vaisių (paruoštų) - 200-250 g cukraus. Obuolius, kriaušes, moliūgus nulupti, išimti sėklas ir sutarkavus burokine tarka užpilti cukrumi. Virti, kol suminkštės.
2.Obuolienė - obuolius išdarinėti, supjaustyti plonom skiltelėm, užpilti cukrum ir virti.
3.Juodieji serbentai - sumalti mėsmale ir virti su cukrumi.
4.Slyvos - supjaustyti į keturias dalis, išimt kauliukus ir užpylus cukrum virti.
5.Vyšnios be kauliukų
6.Vyšnios su kauliukais
7.Raudonieji serbentai ir agrastai - lygiomis dalimis imti sumaltas uogas ir virti su cukrum.
2-7 cukraus į 1 litrą uogų dėta 500-700 g cukraus (pagal skonį)
Kokia darbštuolė tu😀