Mano nuomone, obuoliai labai tinka prie vištienos (ar kitos paukštienos).
Reikės:
1 viščiuko,
1 arb.šaukštelio juodųjų pipirų,
2 arb.šaukštelių druskos,
2 arb.šaukštelių kmynų,
3 česnako skiltelių,
kelių šaukštelių sviesto,
rudojo cukraus,
obuolių.
Sumaišyti juoduosius pipirus, druską, kmynus ir išspausti česnaką. Šiuo mišiniu įtrinti viščiuką iš išorės ir vidaus. Leisti pasimarinuoti porą valandų.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Obuolius supjaustyti skiltelėmis. Vištos krūtinėlės ir šlaunelių odą įpjauti keliose vietose ir po ja pakišti sviesto gabaliukus. Viščiuką įdaryti obuoliais, susmegti mediniu iešmeliu ir viršų apiberti keliais žiupsniais rudojo cukraus. Šauti į orkaitę 60-75 min. Man skaniausia su šviežiomis salotomis. Skanaus!
Atrodo gardžiai! 😀