Nykštuko namelis

Nykštuko namelis

22. Nov 2020, 15:20 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Pernai mūsų namuose apsigyveno daug visokiausių nykštukų iš kojinių. Šiemet jie papuoš balkoną. Bet vienas nykštukas buvo ypatingas. Jis turėjo slaptas dureles, pro kurias galėjo patekti tiesiai į Šiaurės ašigalį pas Kalėdų senelį. 

Paskui durelės išnyko, kaip ir pats nykštukas.

O šiemet, nykštukas apsigyvens moliniame namelyje. Na nevisai moliniame. Namelis - tai stiklainis, aplipdytas ore stingstančiu modelinu. Dangtelį (stogą) galima atsukti ir įdėti lemptutes).

Pasidaryti nesudėtinga, tačiau bent jau man, kaip visada kažkas atsitinka. Tai šį sykį turėjau bėdų su modelino skilinėjimu. Ypač stogo. 

Maniau, naudojau pagrindui per ploną kartoną arba be reikalo modeliavau su vandeniu, bet paaiškėno, kad visa tai leistina ir ne prie ko. Greičiausiai modelinas nekokybiškas arba pasenęs. 

Nes anksčiau su tokiais darbeliais jokių bėdų nekildavo.

Taigi, reikės:

Modelino, stiklainio, kartono, karštų klijų, įvairių papuošimų ( priklausomai nuo idėjos), akrilinių dažų, jei norėsis spalvoto namelio, šiek tiek vandens rankoms sudrėkinti, plastikinio kočėlo.

Ir rankų darbo :) galima modeliną kočioti ir dėti lygiais lakštais arba lipdyti po gabaliuką ir tiesinti pirštais. Kaip kam patogiau. Nes vis tiek reikės pasigaminti plytų ar akmenų, o gal medžio faktūrą. Ypatingų įrankių nereikia. Užtenka peiliuko, adatos, šaukšto kraštelio. Na, jei turite, galima naudoti konditerinio dekoravimo įrankius. 

Nusilipdom namuką, jį galima dėti ant atskirai lipdyto pagrindo. Ir dekoruojam. Viskas! 

varvekliai iš karštų klijų

Belieka laukti nykštuko!

 

P.S. augalas pas mane gyvas, įsodintas į floristinę oazę. Kadangi ji šlapia, ją reikia izoliuoti nuo molinio pagrindo, kad netirptų.

kodelcia kodelcia 24. Nov 2020, 15:50

oho! tobulas ❤

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 23. Nov 2020, 15:10

koks simpatškas 😀 ir nesvarbu, kad sutrūkinėjo stogas, juk taip ir unikaliau 😀

jaldija jaldija 22. Nov 2020, 19:32

Nuostabu ???

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 22. Nov 2020, 18:36

Aš manau, kad čia bet kokiam amžiuje smagu pasidaryt. Aš pasiėmiau iš draugės idėją. Ji dukrai darė fėjų namelį. Beje, jį galima pagaminti kaio taupyklę

Gintarep Gintarep 22. Nov 2020, 16:13

Oi, kaip dailu.... Gaila, kad mes jau per didelės...