NOVEXPERT BOMBA arba ką būtina suvokti apie savo odos priežiūrą

NOVEXPERT BOMBA arba ką būtina suvokti apie savo odos priežiūrą

07. Jan 2020, 10:08 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Ne, aš ne pamokslausiu ir nevaidinsiu chemikės biologės - visažinės. Visų pirma tiesiog pasakysiu didelį AČIŪ MK ir www.juara.lt už galimybę išmėginti nuostabias NOVEXPERT priemones veido priežiūrai! Nesitikėjau TOKIO greito ir teigiamo efekto. O antra, nors nesu ekspertė, visgi pasidalinsiu kai kuriomis žinomis apie odos priežiūrą, nes netinkamai naudojamos net superinės priemonės netenka galių arba net gali pakenkti.  Bet apie viską nuo pradžių ( rašysiu daug, nes sąžiningai testavau priemones ir gilinausi į sudėtis).
Taigi, pradėsiu iš toli - dažniausiai esu linkusi palaikyti Lietuvos gamintojus, ir tikrai turiu kelis mėgstamus prekės ženklus, kurių priemones reguliariai perku, gal todėl dar ir neteko bandyti Novexpert gaminių (Šis prekės ženklas - tai prancūzų mokslininkų ir gydytojų bendradarbiavimo rezultatas). Apie jį esu girdėjusi tikrai daug puikių atsiliepimų, dažniausiai iš blogerių, bet būtent jais ir nesu linkusi tikėti, todėl vengiu impulsyvių pirkinių, paremtų reklama. Na gal yra vienas vienintelis blogas, kuriuo pasitikiu, kai kalbama apie kosmetiką, chi chi ?

Žodžiu, geriausia rekomendacija - tai kai išbandai pati arba tikrai tau artimas, patikimas žmogus. Kaip aš sakau, eilinė moteris: mama, teta, kaimynė. Kita vertus ir čia bus niuansų: tiko/ netiko. Juk kas tinka vienai, nebūtinai tiks kitai. Dėl skirtingų odos tipų, dėl skirtingų lūkesčių ir požiūrio į kainą.
Aš ieškau natūralios ar bent jau kuo natūralesnės produkcijos, tad tikrai net nelyginsiu su įprastomis cheminėmis priemonėmis iš prekybos centrų lentynų, bet pažįstu moterų, kurios perka būtent ten ir yra patenkintos. Galų gale ir prekybos centruose parduodama kosmetika skiriasi savo kaina ir savybėmis. Atsimenate skandalingą tyrimą, neva įrodžiųsį, kad savo sudėtimi geriausias buvo kremas iš LIDL už tris eurus? Lygino jį net su tokiais gigantais kaip Este Lauder, kuris kainuoja žymiai daugiau. Na, bet kuriuo atveju, manęs neįtikino, nes nieko gero aš jo sudėty lyg ir neradau.
Ir čia vėl grįžtu prie punkto apie lūkesčius. Jei jums reikia paprasto kremo ir užtenka kriterijaus : netempia veido, nesausina, ir dar gera kaina, valio! Tačiau jei norite konkretaus poveikio: skaistesnės, sudrėkintos odos, mažiau raukšlių ir panašiai, turite labai kruopščiai atsirinkti, ką tepsite ant veido. Brangus kremas pats savaime irgi neišspręs problemų, jei jis brangus tiesiog dėl vardo ar jame gamintojas deklaruoja esant aukso dulkių, kurių poveikis gan abejotinas. Tačiau jei deklaruoja hialuroną, kolageną ar vitaminą C, jūs ir tikitės tam tikro poveikio. Kremas už 3 eurus gal ir bus geras, gal net be labai baisių kenksmingų medžiagų, be vargu ar jus nudžiugins super poveikiu.
Taigi, patariu save mylėti ir investuoti tik į kokybiškas ir jums tinkančias kosmetikos priemones, kurios realiai jums padėtų.

Novexpert  - tai šiek tiek brangrsnė nei trys eurai investicija, kuri atsiperka. Ir, sakyčiau, gan greitai. Apskritai, džiugina tai, kas ji tinka tiek moterims, tiek vyrams. Nes dažnai vyrai neskiria sau daug dėmesio šia prasme, o kodėl gi nepabandžius?
Taigi, man teko didelis džiaugsmas ir atsakomybė išmėginti ir aprašyti jums NOVEXPERT priemones, kurias vienija vienas bendras vardiklis - sveikesnė ir jaunesnė oda. Tam įtakos turi daugybė veiksnių: gyvenimo būdas, aplinka, mityba. Bet jei kalbame apie kosmetiką - pirmoje vietoje visada eina drėkinimas. Taigi, hialurono rūgštis. Antras dalykas - o gal net ir pirmesnis už hialuroną, yra kolagenas– siūlo pavidalo baltymas, vienas svarbiausių atraminių tarpląstelinės medžiagos baltymų jungiamuosiuose audiniuose ir epiteliniame audininyje. Jis sudaro net 25% visų žmogaus baltymų ir yra atsakingas už odos elastingumą. Tačiau tam, kad gamintųsi kolagenas, mūsų odai reikia vitamino C. Pirmiausia, aišku, maisto ir papildų pavidalu, bet nemažiau svarbu, kad šis vitaminas veiktų odą tiesiogiai, per kremus ar serumus.
Taigi, gavau nerealią NOVEXPERT hialurono ir vitamino C bombą: micelinį vandenį su hialuronu, nerealią veido dulksną su hialuronu, labai fainą kremuką nuo raukšlių su hialuronu, veido kaukę - šveitiklį su vitaminu C ir tokį minį/kelioninį duetą Beauty Ritual, kurį sudaro kaukė/šveitiklis su vitaminu C ir kaukė su hialurono rūgštimi.

Prieš aprašant kiekvieną produktą atskirai, aš visgi būsiu nuobodi ir truputį papasakosiu, kas ta hialruno rūgštis, ir kam tas vitaminas C.
Iš esmės hialuronas - tai angliagandenis, kiek supratau iš visų tų painių aprašymų. Jis padeda dalytis ir judėti ląstelėms. Rūgštis saugo ląsteles nuo įvairiausių pažeidimų ir infekcijų.
Mažos molekulinės masės hialurono rūgšties molekulės prasiskverbia pro išorinį odos sluoksnį epidermį ir patenka į dermą, kurioje vyksta kolageno ir elastano sintezė.
Didelės molekulinės masės hialurono rūgšties molekulės veikia kiek kitaip: jos neprasiskverbia giliai į odą, lieka epidermyje ir čia atlieka išviršinio drėkinimo funkciją – odos paviršiuje hialurono rūgštis padeda suformuoti barjerą, kuris sulaiko drėgmę.
Tiesiogiai ant odos naudojama hialurono rūgštis gali sumažinti raukšles, paraudimą ir net dermatitą.

Bet yra vienas riebus BET. Hialuronas drėgmę pritraukia, o ne gamina. Tai reiškia, kad jei tepsime jį ant sausos odos, galime sulaukti priešingo efekto. Oda sausės, nes hialuronas ištrauks iš jos drėgmę. Tad rekomenduojama tepti hialurono serumus ant šiek tiek drėgnos odos ir po to būtinai naudoti kremą, jau kad užrakintume drėgmę. Va čia atskiras WOW veido dulksnai, apie kurią dar papasakosiu.
(Beje, hialuronas, kaip natūraliai žmogaus organizme gaminamas dalykas nekelia alergijų ir tinka visiems. Visgi hialurono rūgšties naudojimas nėštumo ar maitinimo krūtimi metu dar nebuvo nuodugniai ištirtas, tad nėščios ar maitinančios moterys turėtų būti atsargesnės ir vengti papildomo hialurono vartojimo. Taip pat teko skaityti, jog vėžinės ląstelės jautriai reaguoja į hialurono rūgštį ir jos papildomas vartojimas gali paspartinti vėžinių ląstelių augimą, todėl sergantiems ar sirgusiems vėžiu nerekomenduojama jos vartoti).

O vitaminas C yra vienas iš svarbiausių ir žmogaus organizmui reikalingiausių vitaminų, kuris stimuliuoja odos elastingumui būtino kolageno gamybą, skatina mikrocirkuliaciją ir padeda apsaugoti odą nuo antioksidantų bei UV spindulių poveikio.
Dažniausiai nuo šio vitamino trūkumo kenčia mūsų veido oda, todėl labai svarbu jo gauti iš aplinkos: gerti papildus, valgyti didelį vitamino C kiekį turinčius produktus ir lepinti odą  šiuo ingredientu praturtintomis grožio priemonėmis.
Tai va ir pradėkime nuo vitamino C ir veido šveitimo!


Novexpert veido kaukė-šveitiklis su vitaminu C

Labai malonaus kvapo, medaus, o gal net gintaro spalvos, nes kaip gintare randame inkliuzų, taip čia - smulkesnių ir stambesnių šveičiamųjų dalelių.

Konsistencija gelinė, labai lengvai tepasi. Naudojant kaip kaukę nepajutau jokio tempimo ar graužimo, po šveitimo oda buvo rausva, švelni ir atrodė gaivesnė.
Novexpert linija su vitaminu C - veikia kaip antioksidantas, prieš raukšles, skaistina odos spalvą, o aktyvūs ingredientai turi iš ties teigiamą poveikį:
ANTI SENĖJIMO POVEIKIS
Novaxyline algae (patentuotas Novexpert ingredientas) - priešuždegiminis/prieš laisvuosius radikalus
Vitaminas C - Antioksidantas/Kolageno stimuliatorius
LUPIMOSI SLUOKSNIAIS POVEIKIS
Abrikoso kauluko milteliai - lupimasis sluoksniais
Bambuko silicio oksidas - mikrošlifavimas
Simonsijos mikrosferinės dalelės - poliravimas
ŠVEIČIAMASIS POVEIKIS
Polihidroksilinė rūgštis (glukonolaktonas) - paviršinis šveitimas - laipsniškas nenutrūkstamas odos valymas
Papajos ekstraktas + vitaminas C - paviršinis šveitimas - greitas nenutrūkstamas odos valymas
SPINDESIO SUTEIKIANTIS POVEIKIS
Argininas (amino rūgštis), Bioflavanoidai - stimuliuoja kraujo mikrocirkuliaciją
Be to, augalinis glicerinas drėkina odą, o vitaminas E ir sudėtyje esantys raudonieji dumbliai saugo nuo laisvųjų radikalų.
Labai patiko, po ilgesnio vartojimo tikiuosi labai gerų rezultatų, nes su kosmetologų kabinetais nelabai draugauju ir mėginu viską pasidaryti namie pati :)

Novexpert Beauty Ritual kaukių rinkinys

Rinkinį sudaro veido kaukė šveitiklis su vitaminu C ir drėkinamoji veido kaukė su Hialurono rūgštimi. Mano pamąstymai: galima naudoti kiekvieną atskirai pagal poreikį, bet man pasirodė optimalu naudoti taip, kaip rašo instrukcijoje - abi iš karto. Iš pradžių šveisti, paskui drėkinti.
Kaukės labai malonios tekstūros, švelnaus aromato, nedirgina ir netepmia odos net šveitimo metu. Oda atrodo pailsėjusi ir atsigavusi. Čia aktualu po švenčių ;)


Dar vienas pliusas - patogu įsimesti su savimi į kelionę ar pridėti kam nors prie dovanos.

Novexpert micelinis vanduo su hialurono rūgštimi

Turbūt vienas geriausių kada mėgintų micelinių valiklių. Švelnus micelinis vanduo, 100% sudedamųjų dalių yra natūralios kilmės, hipoalergiškas ir žemo pH bei praturtintas hialurono rūgštimi, kuri veiksmingai apsaugo odą nuo senėjimo. Švelniai ir efektyviai valo, gaivina odą, tinka veido ir akių makiažui valyti. Malonaus, švelnaus kvapo. Beje, netinka valyti vandeniui atsparų makiažą. Tam egzistuoja šiek tiek kitokios sudėties valikliai.
Šis micelinis vanduo atlieka trys viename funkcijas:
Valo nešvarumus, valo makiažą ir realiai stabdo senėjimą.

Sudėtis - tai kažkoks kosmosas:
- Hipoalerginis
- 0% konservantų
- Išbandytas dermatologų
- 100% natūralios kilmės
- 0% PEG (polyethylene glycol)
- 0% silikono
- 0% EDTA,…
... realiai kovojantis su SENĖJIMU, nes be hialurono čia yra  žaliosios arbatos ekstrakto (antioksidantas), fitininės rūgšties (antioksidantas), alijošiaus gelio, kuris ramina odą, probiotikų (floros apsauga), 100 % augalinės kilmės glicerino (drėkinimas).
Ar šį micelinį vandenį reikia nuplauti?
Bet kurio micelinio vandens sudėtyje yra PAM* (paviršiaus aktyviosios medžiagos), kurios...putoja! Paimkite micelinio vandens ir stipriai jį pakratykite. Rezultatas - daugybė putų! Visgi tai priklauso nuo PAM prigimties (greit reaguojančios, neutralios ar gerai toleruojamos).
Novexpert paviršiaus aktyviosios medžiagos yra 100% natūralios kilmės ir sudarytos iš cukraus ir aliejaus, be to, jos yra nejoninės ( pasak dermatologų publikacijų, tai pačio švelniausio poveikio PAM ) ir nė pėdsako nei etilo oksido, nei 1.4 dioksano. Taigi, tai paties švelniausio  poveikio micelinis vanduo, kurio nuplauti nebūtina! Bet jei norisi, nedraudžiama. Aš neploviau.
Nuvalo odą labai gerai, priemonė labai švelni, tad tikrai jokių nemalonių pojūčių nesukėlė. Sakau ne šiaio sau, nes iš patirties žinau, kad ir micelinis vanduo gali sukelti diskonfortą.

Novexpert glotninamoji tonizuojamoji veido dulksna su hialurono rūgštimi

Man ši priemonė totalus atradimas! Atkeliavo ji pas mane pačiu laiku - prieš šventes, kai tikrai buvo labai aktualu atrodyti gerai. Įprastai prieš hialurono serumus naudoju hidroliatus ( kaip minėjau anakčiau, priemones su hialuronu patartina tepti ant drėgnos odos). Tad tą patį dariau ir su šia dulksna. Purškiau prieš naudojant kitas priemones. Tikrai galiu patvirtinti, kad ši dulksna puikiai drėkina ir paruošia veidą makiažui.

Makiažo pagrindas dengiasi lygiau, oda lieka švelni, sudrėkinta, o makiažas laikosi tikrai ilgai. Purškiau ir ant makiažo kaip fiksatorių, o vakarėlio metu puikiai atgaivino veidą pasipurškus pakartotinai. Jau po visų balių nusivalius veidą oda vis tiek išliko gaivi ir švelni. Įprastai po dekoratyvinės kosmetikos oda būna pavargusi ir išsausėjusi. Tad tikrai 10 balų ir tinka visiems gyvenimo atvejams, nes tai multifunkcinis produktas – tonikas, makiažo fiksatorius ir fiziologinis vanduo viename buteliuke!
Dulksna tinka visų tipų odai (dehidratuotai, suglebusiai), tiek vyrams, tiek moterims. Tonizuoja, drėkina ir putlina veido odą, padeda pristabdyti odos senėjimo procesus, fiksuoja makiažą, apsaugo nuo aplinkos taršos, sumažina odos blizgesį ir suteikia gaivumo pojūtį. Faktas - oda nesiriebalavo ir nebilzgėjo, nors mano pudra ir nebuvo matinio efekto.

Novexpert kremas veidui Repulp nuo raukšlių su hialurono rūgštimi

Kremas skirtas naudoti nuo 25 metų, visiems odos tipams, tinka ir ypač jautriai odai. Labai pasijautė raukšles mažinantis momentinis efektas:
Dvi grynos hialurono rūgštys pripildo veido linijas iš vidaus ir naudojant kasdien tikrai jaučiasi poveikis. Aišku, raukšlės niekur nedings vien nuo kremo, bet pastebimai sumažėjo raukšlyčių tinklelis aplink akis. O jis labai nervindavo, nes kai šypsausi, visada pasimato, ypač su makiažu.
Sudėtyje dar yra jūros dumblių, kurie padidina kolageno kiekį ir užtikrina odos stangrumą. Apskritai sudėtyje yra daug natūralių odos būklę gerinančių medžiagų. Be hialurono rūgšties ir žaliųjų dumblių ekstrakto kremo sudėtyje yra obuolių sėklų ekstraktas, stimuliuojantis kolageno gamybą, granatų ekstraktas, kovojantis prieš laisvuosius radikalus, augalinis glicerinas, kuris taip pat drėkina, saulėgrąžų aliejus bei sviestamedžio sviestas, kurie maitina,
raudonųjų dumblių ekstraktas glotnina, o brokolių ekstraktas apsaugo nuo fotosenėjimo ( prieš pigmentines dėmes ir ankstyvas raukšles), alavijo gelis ramina, o žaliosios arbatos ekstraktas  vėl gi kovoja prieš laisvuosius radikalus.

Kremas labai gaivus, švelnaus kvapo, lengvos tekstūros, greitai susigeria. Naudojau po veido dulksnos, kas turbūt tik sustiprina efektą.
Apibendrinsiu, man asmeniškai labai patiko NOVEXPERT produktai, gal sakysite, brangoka, iš dalies sutinku, brangoka, jei įpratote naudoti priemones iki 10 eurų. Aš ar taip ar taip, renkuosi priemones viršijančias šią ribą, tad man kaina neatrodo neprieinama. O turint omeny teigiamą poveikį, tikrai atsiperka ir lenkia kai kuriuos savo kategorijos konkurentus. Labai patiko malonus visų produktų kvapas - ne cheminis ir neįkyrus, visi produktai malonios tekstūros ir po jų labai lengvai dengiasi makiažo priemonės. Pakuotės patogios ir kaip čia pasakius, atrodo "profesionaliai". Tokią kosmetiką nenustebčiau išvydusi kad ir dermatologo- kosmetologo kabinete.
P.S., turiu kompleksą dėl glembančios veido odos, tai man tikrai nuoširdžiai norisi tikėti, kad atradau savo gelbėtojus, nes dabar žiūrėdama į savo šventines nuotraukas, nepastebėjau tų savo "buldogo žandų", kurie man nuolat visur gadindavo vaizdą, o juk naudoju tik porą savaičių!
Todėl dar kartą ačiū Juarai ir MK už galimybę susipažinti su šia produkcija!

Pabaigai: nė viena priemonė nepadės, jei neatsirinksime jų pagal savo odos tipą ir poreikius, bet kas dar svarbiau - nuolatinis darbas su savimi. Ne tik kasdieniai kosmetiniai ritualai, bet ir sveikesnė mityba, vanduo ir geras miegas! ❤ Būkime gražios ir mylėkime bei lepinkime save!