Noriu sulieknėti, tačiau ranka pati tiesiasi saldumynų

Noriu sulieknėti, tačiau ranka pati tiesiasi saldumynų

09. Apr 2013, 08:00

 

Žinau, kad norint sulieknėti, reikia tinkamai maitintis, sportuoti, stebėti valgymo porcijas, bet kaip tai padaryti, jei pačios rankos siekia vakarais kažko skanaus? – klausia ne viena mama.

 

Pasak psichoterapeutės Ainos Poišos, reikia su malonumu atsitraukti nuo valgio ir oficialiai sau leisti kartais "nusidėti" bei suvalgyti tai, ką labiausiai mėgstate iš saldumynų.

 

Negalima visą gyvenimą gyventi kaip traukiniui pagal tvarkaraštį ir valgyti tik tam tikrus produktus. Jeigu kartais norisi keptų bulvių – leisk sau, tik nedidelėmis porcijoms.

 

Kad ir ką bevalgytum – tai daryk su pasimėgavimu! Juk kiek mūsų gyvenime yra malonumų? Valgome, geriame, mylimės arba keliaujame. O visą kitą laiką mes save kankiname, ribojame.

 

Psichoterapuetė pataria kiekvienai moteriai susidaryti savo kasdienį lieknėjimo planą, bet leisti sau ir pasimėgauti malonumais.

 

Vakare negali atsitraukti nuo vakarienės, nes juk taip skaniai pagaminai šeimynai ir viskas gardžiai kvepia? Nekankink savęs, pavalgyk, jei taip norisi, bet įsidėk valgį į pačią mažiausią lėkštę ir mėgaukis procesu. Neteisk savęs už tai.

 

Jeigu save įrėminsi į griežtus rėmus, dings džiaugsmas ir motyvacija toliau lieknėti. 

 

Reikia suprasti, kad blogi įpročiai kinta tik teigiamų emocijų pagrindu. Jei sau daug draudi, nebelieka jokio malonumo lieknėti. Mokykis lieknėti su džiaugsmu, tada bus daug lengviau pasiekti norimą svorį.

 

Mamyčių klubas

09. Apr 2013, 10:36

Del sokolado tai pradejau valgyti juoda ir pastebejau, kad suvalgau kur kas maziau. Matyt todel, kad ne toks skanus 😃 Be to, juodas - sveika!

09. Apr 2013, 10:21

Oi saldumynai tai tiesiog kaip narkotikas 😃 Tiksliau šokoladiniai skanėstai, mmm . . .na, galiu ir visą dėžutę sladainių sukirsti, o jei nenusiperku tai vyras pamalonina, ir dabar dar turiu visą dėžę, bet "laikausi" 😃 O šiaip, kai labai nori gali viską 😉

09. Apr 2013, 08:41

kaip buvau be proto daug priaugusi tai teko susiimti norint kad suliekneciau.zinoma saldumynu as nesu megeja gali ju nebuti man bet va su maistu tai teko prisiziureti😀