Noriu, kad užaugę mano vaikai žinotų, kaip atrodė būdami maži

Noriu, kad užaugę mano vaikai žinotų, kaip atrodė būdami maži

12. Sep 2017, 11:00 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

 Šiandien daugelis mūsų savo gyvenimo nebeįsivaizduojame be socialinių tinklų, apskritai be skaitmeninio pasaulio. Į virtualią realybę nugula ir mūsų nuotraukos. Ar dar nepamiršote, kas yra tikra nuotrauka? Ar namie dar turite popierinių fotoalbumų? 

Socialiniuose tinkluose šiandien savo profilius kai kurios mūsų tiesiog užkemšame nuotraukomis. Atostogų įspūdžiai, maloni vyro staigmena, (ne)pavykęs draugės pokštas, nauja rankinė ir batai, skanus patiekalas, pirmieji vaiko žingsniai, pirmoji mažylio šypsena, pirma išdaiga, pirmas kartas ant puoduko – vardinti kadrus būtų galima turbūt be galo, be krašto.

Net neabejoju, kad daugelis mūsų tame tūkstantiniame asmeniniame skaitmeninių nuotraukų sraute net nebežinome, kas, kur ir kodėl apskritai buvo tada fotografuota. Beje, o kaip dažnai tuos įamžintus momentus mes vėliau peržiūrime? Dažniausiai jie taip ir lieka dūlėti aplipę  virtualiosiomis dulkėmis kažkur standžiajame kompiuterio diske, socialiniame tinkle ar kokiame nors „debesy“. O juk būtų taip gera ilgais rudens vakarais paimti į rankas albumą ir jį pavartyti. Prisiminti tai, kas pamiršta.

Aš ne išimtis – daugybė mano nuotraukų taip pat tik skaitmeninės, išsaugotos išmaniajame telefone. Tačiau vienas dalykas man yra kone šventas – atspausdinu įsimintiniausius vaikų augimo momentus.  Kasmet kiekvienam tomis nuotraukomis užpildau po albumą. Noriu vaikams užaugusiems padovanoti vieną svarbiausių dovanų – laike įamžintą jų vaikystę. Noriu, kad užaugę jie žinotų, kaip atrodė būdami maži. Esu įsitikinusi, kad dauguma nūdienos vaikų tokios galimybės galbūt ir neturės. Juk kompiuteriai genda, išmanieji dūžta, usb raktai pasimeta, o virtualieji debesys.... jie gal ir nepaskęsta, tačiau atsiversti popierinį fotoalbumą juk žymiai greičiau ir paprasčiau.

Ar jūs darote popierines savo vaikų nuotraukas? Kaip dažnai kartu jas peržiūrite? Beje, ar žinote, kad vartant nuotraukas, vaiką galima išmokyti labai naudingų dalykų. Pavyzdžiui, psichologė Aušra Kurienė tvirtina, kad fotoalbumų vartymas padeda ugdyti emocinį vaikų intelektą.

Apie tai žiūrėkite artimiausioje „Mamyčių klubo“ laidoje. Jau šį sekmadienį, 8.30 val., per TV3.  

Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt 13. Sep 2017, 08:47

Mano dukrai geriausias užsiėmimas vartyti albumus. vis prašo paduoti😀

floryte floryte 12. Sep 2017, 21:15

Jau kokius metus apleidau šį reikalą. Iki tol klijavau nuotraukas į albumą, ir ne vien tik progines. Juk smagių akimirkų būna ir kasdienybėje. Vaikas itin mėgsta žiūrėti nuotraukas ir stebėtis, kokia maža buvo...😀

ODISEJAaa ODISEJAaa 12. Sep 2017, 14:34

Darome ir mes. Labai smagu žiūrinėti ir gan dažnai vartome albumą,vaikai mėgsta vartyti labai...😀

Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt 12. Sep 2017, 14:09

Aš pirmaisiais abiejų vaikų gyvenimo metais sąžiningai juos fotografuodavau kas savaitę, būtent tą savaitės dieną, kurią jie gimė, ir tas nuotraukas dėdavau į albumą. Vėliau fotografuoti pradėjau tik įsimintinesnius momentus.

Raudona braškė Raudona braškė 12. Sep 2017, 11:26

Mano sūnus irgi turi kiekvienų metų albumą, kuriuose nugula visi pirmi kartai, darželio renginiai, laiškai Kalėdų seneliui ir šiaip mielos mažos ir telpančios smulkmenėlės. Tik didžiausia problema būna rasti didesnius, daugiau nuotraukų talpinančius albumus.