Dalyvaukite naujame konkurse "Ruošiame gėrybes žiemai" iki rugsėjo 20 d.
Marinuoti agurkai
Reikės:
1.Pjaustytų agurkų
2.Žalumynų: krapų, salierų, gelsvių, krienų lapų (tinka ir džiovinti)
3.Prieskoninių daržovių: česnakų skiltelių
Marinatui:
1. 8 stiklinės šalto vandens
2. 1 stiklinė 9 proc. acto
3. 5 šaukštai cukraus
4. 3 šaukštai druskos
1. Agurkus nuplauti. Į švarius stiklainius įdėti pasirinktų žalumynų, prieskonių, česnako, įmesti kvapniųjų pipirų. Sudėti agurkus.
2. Iš nurodytų produktų išmaišyti marinatą ir užpilti ant agurkų stiklainiuose.
3. Didelį puodą pripilti šalto vandens, į dugną įkloti rankšluostėlį ir įstatyti stiklainį su agurkais. Uždėti dangtelį. Kaitinti, kol stiklainyje ims kilti burbuliukai, ir iškart iškelti. Užsukti stiklainį ir parą laikyti apverstą.
Obuolienė su apelsinais
Reikės:
1. 1kg obuolių
2. 1kg apelsinų
3. 1kg cukraus (pagal skonį)
1. Nulupti obuolius ir apelsinus, supjaustyti stambesniais kubeliais.
2. Obuolius su cukrumi sudėti į puodą ir maišant virti apie 30 min., tada sudėti apelsinus ir viską maišant virti 15 min.
3. Viską sudėti į švarius stiklainius, užsukti ir palaikyti porą valandų apverstus.
Skanaus!
ta obaliene skani jauciu😀