Nori pasijusti lengviau - rinkitės iškrovos dietą !

Nori pasijusti lengviau - rinkitės iškrovos dietą !

04. Nov 2014, 20:02 InetaBu InetaBu

Jei pajuntame, kad mūsų organizmas apsunko, vargina odos bėrimai, vangumas, nėra nuotaikos ir tiesiog jaučiamės nekaip, galima vieną dieną skirti iškrovai. Iškrovos dienų variantų būna įvairiausių, pakalbėkime apie vaisių, daržovių  ir ryžių iškrovos dienų variantus.

Citrusinių vaisių dieta gana veiksminga, nes citrusiniai vaisiai yra natūrali šlapimą varanti priemonė, kuri neleidžia organizme kauptis skysčių pertekliui. Šios dietos negalima laikytis dažniau nei vieną kartą per savaitę. Be to, citrusiniai vaisiai gali kelti alergiją, jei pajutote odos niežėjimą, atsisakykite šios dietos.

Pusryčiams valgykite greipfrutą ar apelsiną, susmulkintą ir apibarstytą cinamonu. Priešpiečiams tiks du mandarinai arba apelsinas. Pietums tobula suvalgyti salotas iš 100 g virtų ryžių, 2 supjaustytų apelsinų, pagardintų tarkuotu šviežius imbieru ir šaukšteliu medaus. Vakarienei tinka 2-3 apelsinai arba sultys iš jų. Per dieną galite suvalgyti 6-8 apelsinus arba greipfrutus. Apelsinuose ir greipfrutuose yra biologiškai veiklių medžiagų, kurios padeda iš organizmo šalinti toksinus, stimuliuoja virškinimą, gerina kepenų darbą.  Jei per šią dieną norisi kažko labai saldaus – suvalgykite bananą ar meliono riekelę.

Galima rinktis ir daržovių iškrovos dietą. Ji itin tinka toms, kurios mėgsta šviežias daržoves. Šios dietos galima laikytis tik vieną dieną. Jei norite jos laikytis ilgiau, į valgiaraštį būtinai įtraukite dvi riekes rupios duonos, 2 virtus kiaušinius, griežinėlį sūrio, neriebaus jogurto ir daržovių sriubos. Pusryčiams rinkitės 300 g daržovių salotų ( kopūstai, svogūnai, porai, morkos su citrinos sultimis ir prieskoninėmis žolelėmis). Pietums 600 g  šiaudeliais pjaustytų daržovių ( morkos, salierai, paprikos, žiediniai kopūstai su jogurto ir česnakų padažu). Pavakariams kriskite salotas su pomidorais, gūžinėmis salotomis ir neriebiu padažu, o vakarienei pusę avokado su citrinų sultimis. Per dieną rekomenduojama suvalgyti 1, kg daržovių, išskyrus bulves, kukurūzus ir ankštines daržoves. Šviežiose daržovėse gausu kalcio, magnio, kalio, kuris mažina organizmo rūgštingumą, padeda greičiau apsivalyti.

Rekomenduojama rinktis ir šiek tiek sotesnę iškrovos dieną, o tokia gali būti ryžių ir obuolių. Virti ryžiai – gana sotus valgis, o obuoliuose gausu pektinų, puikiai valančių organizmą. Šios dietos laikytis kartą per savaitę visai nesunku, o poveikį jusite iš karto. Laikydamiesi iškrovos dietos turite išgerti mažiausiai 1,5 l vandens, geriausia negazuoto. Jei labai kankina alkis, išgerkite žaliosios arbatos, ji slopina apetitą. Vakare galima išgerti stiklinę obuolių sulčių (be cukraus). Renkantis šią iškrovos dietą per dieną galima suvalgyti 200 g virtų ryžių ir 4-5 šviežius arba keptus obuolius (apie 700 g). Obuolių lupti nereikia, jų odelėse gausu vertingų medžiagų, kurios iš organizmo šalina toksinus. Rinkitės ruduosius ryžius, juose daug ląstelienos, kalio, kuris šalina skysčių perteklių iš organizmo. Pusryčiai turėtų atrodyti taip: 50 virtų ryžių sumaišytų su šakute trintu keptu obuoliu. Priešpiečiams rinkitės bet kokį šviežią vaisių ir 50 g virtų ryžių. Pietums salotos iš pjaustyto obuolio, 50 g virtų ryžių, cinamono, citrinos sulčių. Vakarienei – 50 g virtų ryžių, keptas obuolys, įdarytas medumi ir iškeptas orkaitėje.

Linkiu lengvo jausmo J

pypse pypse 05. Nov 2014, 13:38

Aga, aš cinamoną valgau su varške, obuoliais ir bananais. Dar tinka riešutai 😀 bet iškrovos dienai turbūt netinka visai 😀)

OOO į kavą reikės pamėginti.

04. Nov 2014, 21:38

Kol maitinu taip nedarau.
Man cinamonas tik su kepiniais konditerijos asociavos, bet pradėjus maitintis kitaip pamėgau ir avižinę košę su cinamonu ir medum, pradžioj tokia feu buvo, nes pripratus kitaip valgyt buvau, o dabar skanu 😀 dar bananą įpjaustau ar kitą vaisių 😀

Krisliukas Krisliukas 04. Nov 2014, 21:25

mano vyras jau antri metai ketvirtadieniais daro iškrovos dieną: tik vanduo ir viskas..taip įprato,kad be to negali 😉
dar per iškrovos dienas galima gerti rūgpienį ar pasukas, aišku didelį kiekį

InetaBu InetaBu 04. Nov 2014, 20:44

Man asmeniškai cinamonas toks šiltas prieskonis, jo dedu net į kavą 😀)))

pypse pypse 04. Nov 2014, 20:21

Kaip užsimaniau greipfrukto. Su cinamonu norėčiau pabandyt 😀 kaip fainai skaitinys tarp foto...