Nori padidinti energijos atsargas? Teisingai kvėpuok!

Nori padidinti energijos atsargas? Teisingai kvėpuok!

13. May 2015, 08:10 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar teisingai kvėpuoji? Kaip kvėpuoji? Tyrimai parodė, kad žmogus įkvepia ir iškvepia 15 kartų  per minutę, 21 600 kartų per dieną. Jeigu šis procesas vyksta neteisingai, gali nesistebėti, kodėl nuolat būni strese, greitai įsižeidi ir neturi energijos. Sužinok, kaip kvėpuoti, kad tavo organizmas gautų gyvybinę energiją - konsultuoja jogos specialistė Ilvita Kliavinė.

Pažiūrėk į mažus vaikus. Kaip jie kvėpuoja? Pilna krūtine, ar ne taip. Tik vaikai teisingai kvėpuoja iki to momento, kai ima suprasti, kad jie kvėpuoja. Kai tik jie tai daro sąmoningai, jie kažkodėl nustoja taisyklingai kvėpuoti. Jie ima kvėpuoti trumpai, įkvėpdami tik viršutine plaučių dalimi.

Būtent taip kvėpuoja didžioji dalis suaugusiųjų. Organizmui trūksta deguonies ir gyvybinės energijos. Joga yra vienas būdų, kaip vėl išmokti teisingai kvėpuoti.

Jau dabar skaitydama šį straipsnį, užsimerk, atsisėk patogiai ir giliai įkvėpk. Taip, kad išsipūstų pilvas, o ne krūtinė. Tokiu būdu tu prisipildysi gyvosios energijos – pranos.

Kas ta – prana? Šiuo žodžiu jogoje nusakoma gyvybinė energija, kuri yra ore. Prana yra visur, kaip ir gyvame, taip ir negyvame pasaulyje, tačiau daugiausiai jos kalnuose, miškuose, ten, kur grynas ir švarus oras.

Norint išsaugoti šią energiją, būtina atsikratyti tokių įpročių: valgyti mėsos, vartoti alkoholį, žiūrėti TV be jokio tikslo, galvoti negatyviai, nuolat pykti.

Paprastas būdas, kaip greitai padidinti energijos atsargas: lėtai įkvėpk ir šiek tiek sulaikyk kvėpavimą. Po to lėtai iškvėpk. Kad išsivaduotum iš negatyvumo, iškvėpk ir truputį sulaikyk kvėpavimą.

 Sėkmės!