Nevaisingumas – ne nuosprendis

Nevaisingumas – ne nuosprendis

05. Dec 2014, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

Dirbtinis apvaisinimas – vienas didžiausių praėjusio šimtmečio atradimų. Tūkstančiai porų, negalinčių susilaukti vaikų,  pasinaudojusios pagalbinėmis reprodukcinėmis technologijomis, tapo laimingais tėvais. 

Proveržis reprodukcinių technologijų srityje

Dirbtinio apvaisinimo technologijos kasmet tobulėja ir atsiranda vis naujų ir tobulesnių nevaisingumo gydymo, kurio pagrindinis tikslas – vaiko gimimas, metodų. Visuotinai manoma, kad pažangiųjų technologijų srityje išskirtinai pirmauja Europos šalys, tačiau ir Latvijoje yra unikali klinika iVF Riga, kuriai vadovauja gydytoja Violeta Fodina ir kuri siūlo įvairias naujas PRT procedūras bei taiko pažangias metodikas, kurios padidina galimybę pastoti ir susilaukti sveiko vaiko.

Vienas iš PRT srities proveržių – priešimplantacinė  genetinė diagnozė aCGH, kuri leidžia ne tik pagerinti dirbtinio apvaisinimo rezultatus, nes galima ištirti į gimdos ertmę perkeliamų embrionų kokybę, bet ir itin sumažina nesveiko vaiko gimimo tikimybę. Jau išanalizavus embriono stadiją, galima spręsti apie būsimo vaiko sveikatą ir užkirsti kelią poroms, kurios yra chromosominių patologijų nešiotojos, arba joms jau yra gimęs chromosominių patologijų turintis vaikas, susilaukti nesveikų vaikų.

iVF Riga – viena iš nedaugelio klinikų pasaulyje, kuri naudoja unikalų naujos kartos inkubatorių – EmbryoScope. Dėl revoliucinės technologijos esamus rezultatus jis leidžia pagerinti 20%. EmbryoScope aprūpintas specialiaisiais šilumos elementais, kurie palaiko tam tikrą temperatūrą ir užtikrina būtiną dujų sudėtį, kuri imituoja fiziologines sąlygas motinos organizme. Embryoscope 24 valandas per parą stebi embrionus aparato viduje įrengtomis kameromis, specialiuoju algoritmu nustatomi embrionai, tinkamiausi persodinimui.

Klinika iVF Riga dirbtinio apvaisinimo ciklo metu sunkiajam vyrų nevaisingumui gydyti aktyviai naudoja PICSI metodą, kuris padeda veiksmingai atrinkti gebančius apvaisinti spermatozoidus. Naudojant PICSI metodą spermatozoido, kurio chromosomų rinkinys nepriekaištingas, pritraukimo tikimybė  smarkiai didėja (98%).

Kiekvieno paciento situacija individuali. Patyrę iVF Riga klinikos specialistai, remdamiesi anamneze, paskiria gydymą ir, jei būtina, numato naudotinus papildomus metodus, kurie tiktų tam tikram pacientui, pvz.,  EmbryoGlue – specialiai sukurta ir  embrionų implantavimui tinkamesnė aplinka ir kt. 

Išsaugoti ateitį

Dėl intensyvaus mūsų gyvenimo, besikeičiančios informacijos ir įvykių dažnai pamirštame apie save. Jei norime kuo ilgiau išlikti sveiki, apie tai galvokime jau dabar. Reprodukcinių ląstelių kriokonservavimas – galimybė išsaugoti savo ateitį. Ši paslauga ypač reikalinga sergantiems onkologinėmis ligomis. Prieš cheminę ir spindulinę terapiją rekomenduojama užšaldyti savo genetinę medžiagą, taip išsaugosite galimybę įveikę ligą susilaukti vaikų nenaudodami donorų gametų. Savo genetinę medžiagą galima išsaugoti (iki 10 metų) pirmajame oficialiame iVF Riga klinikos reprodukcinių ląstelių banke. Genetinės medžiagos saugumas atšaldant garantuotas 98% – tokį aukštą rodiklį lemia itin staigaus užšaldymo metodas – vitrifikacija, padedanti  išsaugoti ląstelių struktūrą.

Išeitis visuomet yra

Jei  dėl kurios nors priežasties nevaisingumo gydymo laikotarpiu neįmanoma panaudoti savų ląstelių, nenuleiskite rankų  – klinika iVF Riga siūlo gydymą, kurio metu naudojami donorų kiaušinėliai, sperma ir embrionai. Donorų ciklas – tai dar viena galimybė su nevaisingumo problema susidūrusioms poroms pažinti vaiko gimimo laimę.

Taigi jeigu Jūs susidūrėte su nevaisingumo problema ir Jums atrodo, kad Laimė nuo Jūsų nusisuko, atminkite – nėra beviltiškų situacijų, tereikia tikėti ir veikti. 

https://ivfriga.lv/lt/

 20141114132406-61261.jpg