Neringos atsargos žiemai

Neringos atsargos žiemai

23. Sep 2012, 00:00 neri neri

Mano sandėliuke jau beveik nėra laisvos vietos, visos lentynos užkrautos .Tad žiemą tikrai neteks badauti.

 

Agurkų mišrainė su pomidorų padažu

 

Reikia:


5 kg agurkų

200 ml aliejaus

200 ml acto

200 ml pomidorų padažo

200g cukraus

2 šaukšų druskos

 

Agurkus supjaustyti kubeliais. Į puodą supilti aliejų, druską, cukrų, suberti agurkus ir ptroškinti apie 20 min., tada supilti actą ir pomidorų padažą, dar apie 10 min. patroškinti ir išpilstyti į stiklainius.

 

 

Pikantiška mišrainė  žiemai

 

Reikia:

 

5 kg pomidorų

1 kg svogūnų

3 didelės paprikos

0,5 l cukraus

2-3 šaukštų druskos

1 šaukštelio čili miltelių

1 stiklinės 9 % acto

2-3 šaukštų krakmolo

100 g razinų

100g abrikosų

galvutė česnako

 

Pomidorus, svogūnus, paprikas, česnaką, abrikosus  smulkiai supjaustyti. Supjaustytas daržoves (išskyrus česnaką) sukrėsti į puodą, supilti cukrų, druską ir troškinti apie 40 min. Tada sudėti česnaką, supilti actą ir pavirti dar 15 min., sudėti krakmolą ir dar pavirti 5 min., sukrėsti į stiklainius. Labai skanu prie vištienos.

 

 

Sveikos, bet labai paprastos raudonųjų vynuogių sultys

 

Šiemet labai didelis vynuogių derlius pas mus buvo, sulčių buvo labai daug.

Vynuoges nuplauti ir išgarinti sultis. Kadangi mūsų garpuodis liko kaime, darbą teko daryti rankiniu būdu. Aš jas tiesiog pakaitinau ir tryniau per sietelį.

20 l sulčių reikia 5 kg cukraus.

Sultis pakaitinti iki virimo ir išpilstyti į paruoštus stiklainius.

 

Skanaus!

Neringa

 

Konkursas „Kaupiame rudens gėrybes"