Nepageidaujamų plaukų šalinimas: kokį būdą pasirinkti?

Nepageidaujamų plaukų šalinimas: kokį būdą pasirinkti?

23. May 2023, 10:33 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Artėjant vasaros sezonui, daugelis žmonių pradeda galvoti apie būdus, kaip nepriekaištingai paruošti savo kūną paplūdimiui, o vienas iš pagrindinių būtų tai padaryti yra plaukų šalinimas. Kadangi nepageidaujami plaukai gali trukdyti pasitikėti savimi dėvint maudymosi kostiumėlius ar kitus kūną atidengiančius drabužius, šiame straipsnyje apžvelgsime kelis efektyviausius nepageidaujamų plaukelių šalinimo būdus.

Taigi, pasinerkime į nepageidaujamų plaukų šalinimo subtilybes, kad galėtumėte pasirinkti geriausią sprendimą ir jaustis užtikrintai bei patogiai visą vasarą!

Skutimasis

Skutimasis yra vienas iš labiausiai paplitusių ir tradicinių nepageidaujamų plaukų šalinimo būdų. Tai greitas ir paprastas procesas, kurį galima atlikti paprastai namuose naudojant skustuvą ir skutimosi kremą. Nors jis veiksmingai šalina plaukus, tačiau poveikis yra laikinas bei gali sukelti odos sudirginimą.

Siekiant sumažinti dirginimą, rekomenduojama naudoti skutimosi kremą arba gelį, skustis plaukų augimo kryptimi ir naudoti aštrų skustuvą. Taip pat populiaru naudotis ir elektrinėmis skutimosi mašinėlėmis, kurios gali būti švelnesnės odai ir užtikrina glaudesnį skutimąsį. Šis būdas puikiai tinka skubantiems žmonėms, tai gali būti ta procedūra padedanti paruošti savo kūna svarbiems renginiams, susitikimams ar išvykoms, ypač jei jos nutinka staiga.

Plaukų šalinimas lazeriu

Plaukų šalinimas lazeriu yra pažangi nepageidaujamų plaukų šalinimo technologija. Proceso metu lazeris yra nukreiptas į plaukų folikulus, ko pasekoje sunaikinama plauko šaknis, kas ateityje neleidžia augti naujiems plaukeliamsi.

Vienas pagrindinių plaukų šalinimo lazeriu privalumų yra tai, kad tai saugus ir efektyvus metodas daugeliui odos tipų, įskaitant žmones, turinčius tamsesnius odos atspalvius. Taip yra todėl, kad modernūs lazeriniai aparatai, tokie kaip aleksandrito lazeris, turi reguliuojamus nustatymus, kuriuos galima pritaikyti pagal odos toną ir plauko spalvą. Taigi, todėl labai svarbu pasirinkti kvalifikuotą specialistą, turintį ilgalaikės plaukų šalinimo lazeriu patirties ir galintį objektyviai įvertinti jūsų odos tipą bei plaukų spalvą, tam, jog būtų sulaukta geriausių rezultatų ateityje.

Nors plaukų šalinimas lazeriu gali pasirodyti brangesnis nei kiti metodai, tačiau ilgainiui jis gali būti ekonomiškesnis, nes užtikrina ilgalaikius rezultatus. Po pilno plaukų šalinimo lazeriu kurso turėsite lygią odą ištisus metus ir ilgam pamiršite skutimosi peiliukus ar skausmingus apsilankymus depiliacijos salonuose. Lazerinės depiliacijos reikalingas seansų skaičius priklausys nuo kūno srities ir asmens plaukų augimo ciklo. Daugeliui žmonių prireikia nuo šešių iki aštuonių seansų, priklausomai nuo individualių asmens savybių, kas keturias - šešias ar aštuonias savaites. Taip bus pasiekti optimaliausi rezultatai ir glotni bei lygi oda džiugis labai ilgai.

Vaškavimas

Vaškavimas vis das yra vienas populiariausių būdų pašalinti nepageidaujamus plaukelius. Vaškavimo procesas susideda iš karšto vaško užtepimo ant odos, specialios juostelės uždėjimo ir greito jos  nutraukimo. Šis būdas leidžia pašalinti plaukus nuo pat šaknų. Šis metodas, lyginant su skutimu, gali būti daug patrauklesnis, nes užtikrina ilgiau išliekantį rezultatą. Galu prireikti kelių savaičių, kol plaukėliai po depiliacijos vašku  ataugs.

Egzistuoja ir daugiau vaškavimo būdų, vienas iš jų yra depiliacija cukraus pasta. Cukraus pasta yra laikoma švelnesne alternatyva depiliacijai vašku, nes ji nesukelia odos pažeidimų ar paraudimų. Taip pat pasta yra natūrali ir be cheminės sudėties, kuri gali būti žalinga alergiškai odai. Be to, depiliacija cukraus pasta gali būti atliekama namuose, naudojant šiltą arba karštą pastą. Tačiau, kad būtų išvengta potencialių odos pažeidimų ar infekcijų, tiek su depiliacija vašku, tiek cukraus pasta, būtina laikytis gamintojo nurodymų ir atlikti odos jautrumo testą prieš depiliuojant didesnius odos plotus.

Vaškavimo procedūros turi ir minusų, vienas didžiausių yra skausmingumas. Dažniausiai tai ne itin maloni procedūra, kuri gali sukelti ir odos dirginimą ar paraudimą. Svarbu įsitikinti, kad vaškas nėra per karštas, ir visuomet išbandyti nedidelį odos plotą prieš tepant didesnį plotą, taip išvengsite diskomforto ar net odos nudegimo. Taip pat specialistai rekomenduoja iš anksto nušveisti odą, kad būtų išvengta įaugusių plaukelių. Daugiau apie odos šveitimą ir kaip taisyklingai tai daryti, galite skaityti paspaudę ant šios nuorodos.

Depiliaciniai kremai

Depiliaciniai kremai yra dar vienas būdas pašalinti nepageidaujamus plaukus. Šiuose kremuose yra cheminių medžiagų, kurios tirpdo plaukus ant odos paviršiaus. Juos paprasta naudoti ir rezultatai išlieka ilgiau nei po skutimosi, bet ne taip ilgalaikiai kaip depiliacija.

Svarbu atidžiai sekti instrukcijas ir atlikti pleisto testą prieš naudojant kremą ant didesnio odos ploto. Šie kremai kai kuriems žmonėms gali sudirginti odą arba sukelti alergines reakcijas, todėl svarbu juos naudoti atsargiai.

Elektrolizė

Elektrolizė yra ilgalaikis būdas pašalinti nepageidaujamus plaukus. Tai reiškia, kad naudojant mažą adatą į plaukų folikulą įvedama elektros srovė, kuri sunaikina plauko šaknį. Šis metodas gali būti naudojamas bet kuriai kūno daliai ir suteikia ilgalaikių rezultatų.

Tačiau elektrolizė gali užtrukti daug laiko ir dažniausiai yra brangesnė nei plaukų šalinimas lazeriu. Tai taip pat gali sukelti odos dirginimą ar randus. Naudojantis šia procedūra, svarbu pasirinkti kvalifikuotą specialistą ir griežtai laikytis jo nurodymų dėl tolimesnės odos priežiūros po procedūros, dažniausia tai būna tinkama apsauga nuo saulės.

Taigi, yra daugybė nepageidaujamų plaukelių šalinimo galimybių. Kiekvienas metodas turi savų privalumų ir trūkumų, todėl svarbu pasirinkti tą, kuris jums tinka, atsižvelgiant į asmeninius pageidavimus, biudžetą ir odos bei plaukų tipą. Ir nesvarbu, ar jums labiau priimtini laikinos depiliacijos sprendimai, pavyzdžiui, skutimasis ar depiliaciniai kremai, ar ilgalaikiai: elektrolizė, plaukų šalinimas lazeriu, bet kokiu atveju, galėsite jaustis pasitikintys savimi bei pasiruošę mėgautis vasaros saule nesijaudinant dėl nepageidaujamų plaukelių!

Asociatyvi pexels.com nuotrauka