Nekeptas pyragas su plikytais sausainiais ir Rududu kremu

Nekeptas pyragas su plikytais sausainiais ir Rududu kremu

07. Aug 2017, 14:15 floryte floryte

   Šis pyragas - mano mylimiausias: darbo jį gaminant nedaug, jo saldumą, išvaizdą galima reguliuoti, improvizuoti pagal skonį ar/ir nuotaiką.

Reikės šių produktų:

- 200 g plikytų sausainių (gali būti ir daugiau, jei kepimo forma didesnė);

- 2 indelių po 400 ar 450 g  jogurtinės 10 proc grietinės;

- 1 indelio Rududu kremo;

- cukraus (kiekis - pagal skonį);

- citrinos rūgšties (kiekis - pagal skonį);

- 5 arbatinių šaukštelių želatinos;

- 1 ar 2 pakelių želė (bet kokio norimo skonio);

- bananų, 2 vnt.

- vynuogių (kekė).

Aš gaminau su vynuogėmis ir bananais, nes uogos prasilenkė su pyrago gaminimu, atsidūrę mažame dukrytės pilvelyje :-). Galima improvizuoti ir rinktis bet kokias norimas uogas ar vaisius (šviežius ar konservuotus).

Gaminimo eiga.

Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Imame plikytus sausainius ir gražiai aštriu peiliu visus įpjauname. Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio ar peilio pagalba dedame Rududu kremo ir užspaudžiame.

20170807134546-39734.jpg

Imame formą tortui su nuimamais kraštais ir išklojame visą dugną įdarytais sausainiais.

20170807134657-88307.jpg

Gaminame kremą. Išbrinkintą želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti. Nuolat maišome, kol viskas ištirps. Neužviriname. Nuimame nuo ugnies ir pravėsiname. Grietinę dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus, truputėlį citrinos rūgšties. Viską suplakame.

20170807141009-77343.jpg

20170807135029-94714.jpg

Sudedame želatiną ir gerai išmaišome.

20170807135149-64478.jpg

Masę užpilame ant sausainių.

20170807135246-97241.jpg

Dedame į šaldytuvą. Kai apstingsta(pakankamai greitai), pjaustome nuluptus bananus,  nuplautas vynuoges ir dėliojame ant pyrago.

20170807135457-80769.jpg  20170807135602-56176.jpg

Dedame į šaldytuvą. Toliau ruošiame želė iš pakelio(galima naudoti dviejų spalvų, tuomet reikės 2 pakelių skirtingų rūšių želė. Patarčiau naudoti tik po pusę pakelio, nes antraip gali nebetilpti į tortinės formą).

20170807135757-73995.jpg

Paprastai ant pakelio yra parašyta, kaip ją paruošti. Užvirinti nurodytą kiekį vandens, vandenį nukaisti nuo ugnies. Supilti želė miltelius ir išmaišyti.  Visa tai atvėsinti ir supilti ant torto viršaus. Jei darysime dar vienos spalvos želė, reikia palaukti, kol pirmutinė sustings. Galima vieną iš želė sustingusią supjaustyti kubeliais, o tada ant jos pilti kitos spalvos želė. Čia - jau Jūsų išmonė.

20170807140513-79880.jpg

Vėl dedame į šaldytuvą. Geriausia palaikyti šaldytuve per naktį. Ryte nuimame torto šonus ir - skanaus!

20170807140848-97217.jpg

Paprasta, skanu, sveika ir gražu! Subalansuota vasarai!

floryte floryte 09. Aug 2017, 00:35

Kartą pabandžius, darau šį skanumėlį jau ne vienerius metus😍

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 09. Aug 2017, 00:04

Tikrai verta pabandyti...pasižymiu šitą receptą 😀

Loreta_K Loreta_K 07. Aug 2017, 22:38

Kaip skaniai ir gaiviai atrodo! 😍 Mėgstam ir mes panašius tortukus, tik su plikytais sausainukais nebandžiau niekada, verta pabandyti, ačiū! 😉