Nebrangūs žaislai ir užsiėmimai, lavinantys smulkiąją motoriką

Nebrangūs žaislai ir užsiėmimai, lavinantys smulkiąją motoriką

10. May 2019, 15:53 ikke ikke

Šiame bloge noriu pasidalinti su mamomis 3 žaidimais, kurie labai nebrangūs (visi kainuoja mažiau nei 1 eurą, perkant juos aliexpress.com), bet musu dukrytės atveju labai įtraukiantys ir, manyčiau, skatinantys vystytis smulkiąją motoriką.
Pirmasis, tai linksmoji boružėlė, kur vaikas mokosi užsisegti sagas ir užtrauktuką.

Jeigu ir jums pabodo vaikui segioti megztinių sagas, tikrai labai rekomenduoju išbandyti. Mūsų dukrytė taip pamėgo segioti sagas, kad pamačiusi, jei tėčio ar mano megztinis su sagom, iškart bando jas atsegti, o po to užsegti. Su užtrauktuku sekasi vis dar sunkiai, bet manau ir jam ateis laikas.

Atrasis, tai skaičiukų ir raidelių mini-kilimėlis.

Tiesa, esu mačiusi pirkti ir didelį kilimą, bet manau mums užtenka ir tokio, svarbiausia, kad savo darbą jis puikiai atlieka (taip taip, mes jo dėka išmokome skaičius) ir žinome jau kelias raideles. Užsakydama šį žaidimą maniau bent padėlios vieną detalę su kita, pastatys namelį, bet iki šiol dukrytė tik ieško skaičių arba raidelių ir deda i tą detalę, kur raidelė ar skaičiukas "gyvena". Man šis žaidimas atrodo turbūt vienas geriausių po spalvų rūšiavimo kibirėlio, nes gi "ou je, mano 2 m. vaikas jau moka skaičius" :)

Na ir dar vienas labai pasisteisinęs žaidimas-užsiėmimas - žirklutės su skirtingais antgaliais.

Mes buvome nupirkę visai paprastas bukais galais vaikiškas žirklutes, bet dukrytė vis liepdavo kirpti kartu, o mamai nesinorėdavo smailiomis žirklutėmis būti šalia vaiko, tai sumaniau atsiųsti dar vienas. Iš pradžiu gavusi žirklutes maniau kad tai greičiausiai bus šlamštas, nes žirklutės visiškai plastmasinės (ir kaipgi įmanoma su plastmase kirpti popierių?), bet matyt plastmasė labai gerai apdirbta ir popierių puikiausiai kerpa, sakyčiau taip pat kaip ir tos paprastos žirklutės su geležimi.
Taigi dabar i trasą eina reklaminiai žurnalai - dukrytė vis kažką iškerpa ir klausia "kas čia?". Netgi esame užsivedę tokį karpinių sasiuvinį, kur iškirpusi įklijuoja. 

Ne paslaptis, kad dabar žaislai tikrai labai brangūs, o mūsų praktika rodo, kad ne visada ir tas brangus žaislas vaiką domins, tiesiog rekomenduoju mamoms pabandyti šiuos žaidimus, kurie bent jau neištuštins jūsų kišenių, o, manau, atneš dar ir naudos :) Smagių užsiemimų!

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 10. May 2019, 22:45

Liuks! O tokių žirklučių su keičiamom kojom matyti neteko. Siunčiausi tiesiog žirklių rinkinį, bet ten tikrai atėjo nieko vertas daiktas. Kerpa blogai. Drąsko popierių :/ O boružėlė super!