Naujame filme - atskleidžiamos senovinės vaikų ugdymo tradicijos

Naujame filme - atskleidžiamos senovinės vaikų ugdymo tradicijos

13. May 2014, 14:03 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Lietuvos liaudies kultūros centras pristatė unikalų filmą "Ūcia lylia" iš serijos "Gyvoji tradicija", kuriame atskleidžiama senųjų vaikų ugdymo priemonių įvairovė, tradicijų pritaikymo galimybės šiuolaikiniame gyvenime. Papročiai, lopšinės, žaidinimai, kita paveldėta mūsų tautos patirtis ir šiandien gali padėti suaugusiems bendrauti su vaikučiu, jį raminti, migdyti, žaisti, ugdyti įvairias savybes: lavinti kalbą, klausą, ritmo pojūtį, koordinaciją.

"Vaikų ugdymo tradicijos šimtmečiais keliavo iš kartos į kartą, kol pasiekė mūsų dienas. Ir anksčiau, ir dabar šeimai bei visuomenei svarbu, kad vaikai augtų sveiki, harmoningi žmonės. Manome, kad šis filmas padės visuomenei ir, svarbiausia, mažylius auginančioms šeimoms pažinti bei plačiau domėtis mūsų tautos liaudies kūryba, pedagogika, papročiais", - sakė muzikologė, filmo scenarijaus autorė Jūratė Šemetaitė.

Patirtimi filme dalinasi skirtingų Lietuvos regionų folkloro žinovės pateikėjos: aukštaitė iš Šeduvos Emilija Brajinskienė, žemaitės Valerija Mizinienė ir Janina Bubilienė iš Sedos, suvalkietė Janina Šermukšnienė iš Plutiškių, dzūkė Vladislava Petrulionienė iš Vieciūnų ir kt.

Filmą galima įsigyti DVD pavidalu Lietuvos liaudies kultūros centre (25 Lt) arba gegužės 16 d. 17 val. "Skalvijos" kino centre sudalyvauti "Ūcia lylia" pristatyme.

Renginys skirtas Tarptautinei šeimos dienai paminėti.