Namų ruoša su Probiotics

Namų ruoša su Probiotics

21. Apr 2017, 14:22 Kristina B. Kristina B.

Kai susilaukiau pirmagimio, vienas iš šokiruojančių dalykų buvo tas, kad pasirodo aš niekur nespėju. Atrodo toks mažas ir ne tiek jau mažai miegantis kūdikis, o nebėra laiko net pačiai dantis išsivalyti, ką jau kalbėti apie namų ruošą. Žinoma, su laiku tai praėjo, išmokau mažiau gulinėti ir sparčiau judėti, tačiau labiausiai man padėjo Fly Lady with baby sistema. Tiksliau užteko žinoti, kad tokia yra, susipažinti su pagrindiniais jos principais ir atėjo suvokimas, kad visgi tai įmanoma. Kitoms mamoms gal labiau padėtų nuoseklus jos laikymasis, kitoms iš viso jokių sistemų nereikia, o man užtenka žinoti pagrindus, kad galėčiau tai prisitaikyti pagal save.

Fly lady sistemos pagrindas yra kasdienės užduotys, zonos, karštieji taškai.. hm, turbūt tai ir svarbiausia. Taigi, namai suskirstomi į zonas (miegamasis, virtuvė, svetainė ir t.t. ), nustatomi karštieji taškai (fotelis, ant kurio suverčiat visus rūbus, lentyna, ant kurios sukraunat viską ką radot, kriauklė, pilna nešvarių indų ir t.t.) Taigi, užsistatome žadintuvą, kiekvienai zonai pvz 10 min (ar 5) ir intensyviai tvarkomės iki suskamba žadintuvas. Svarbiausia likviduoti karštąjį tašką. Jei tai daroma kasdien, tų penkių minučių tikrai užtenka. Taip pat užduotys. Tai įvardijama rutina plius vienas. Manoji dažniausiai būna virtuvės tvarkymas po pusryčių, indaplovės iškrovimas, skalbinių išdžiaustymas, teoriškai turėtų būti ir zonų apėjimas, bet tikrai ne kasdien jėgų ir laiko tam randu. Plius vienas – papildomas vienas darbas, pvz išvalyti spintelę, iššveisti dušo kabiną, perkloti visas namų lovas ir t.t. ir panašiai pagal poreikį. Rasti laiko sau.

20170421142212-96124.jpg

Prie visų savo tvarkymosi paslapčių dabar galiu pridėti ir Probiotics valiklius J Indų rankom beveik neplaunu, tad faktas, jog jo reikia vos poros lašų , man reiškia, kad užteks visiems metams. Sakoma, kad indų plovimo kempinėlė yra vienas nešvariausių dalykų namuose (šalia pjaustymo lentelės ir klaviatūros).. Esu tikra, perplaunant ją gerųjų bakterijų prisotintu plovikliu, ji bus švaresnė. Tai gerai, nes pamirštu ją pakeisti.

Vonios valiklį pirmas išbandė mano vyresnėlis, kuris tuoj pat įsirioglino į dušo kabiną ir ėmė ten viską gausiai purkšti ir tvarkyti. Ką gi, tai jog šie plovikliai neturi agresyvių detergentų, akivaizdus privalumas pratinant vaikus prie namų ruošos. O aš tikiuosi, kad tai reikš, jog pelėsis vonioje nebeįsiveis taip greitai (dabar maždaug kas pusmetį viską nupurškiu kokiu antigrybelinu).

Skalbiklis patiko – reikia nedaug, plauna gerai, nepalieka jokio kvapo. Tikriausiai gerai ir skalbyklei? Ar žinote, kad dažnai plaunant žemose (apie 40lp temperatūrose) skalbyklė ima dumblėti ir, jei nevaloma spec priemonėm, iš jos ima sklisti nemalonus kvapas? Vyras skalbyklę valo maždaug kas pusmetį, tad sunku taip greitai įvertinti probiotikų naudą, bet tikiuosi, kad kartais pamiršus tą padaryti, kvapas taip greitai to neprimins.

Žodžiu, gerųjų bakterijų naudą įžvelgiu tikrai ne tik žarnynui :D Ačiū už puikias dovanas.

20170421141653-91109.jpg

Būtų įdomu sužinoti ir daugiau tvarkymosi paslapčių, jei kas tokių turi, prašau nepasidrovėti ir pasidalinti. Mažu po truputį tapsime tvarkingesnėm?

Gero pavasarinio švarinimosi! DAROM jau šį šeštadienį!