Nieko nėra skaniau už naminį maistą. Žinoma, tokį patiekalą kaip koldūnus, paprasta nusipirkti parduotuvėje, bet savo pagamintų koldūnų skonio nepalyginsi su pirktiniais.
Sudėtis:
3 stiklinės miltų,
150 – 250 g vandens,
2 kiaušiniai,
250 g jautienos – kiaulienos faršo,
100 g šaltai rūkytos šoninės,
2 skiltelės česnako,
druskos,
pipirų,
maltos mėsos prieskonių,
1 svogūnas.
Paruošimas
Į dubenį įplakti kiaušinio, pamaišyti, sudėti miltus, įpilti vandens ir rankomis suminkyti, jei reikia – dėti papildomai miltų, kad tešla neliptų ant rankų.
Į faršą sudėti druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį, įspausti česnako, pakepti keptuvėje. Susipjaustyti smulkiais kubeliais šoninę, svogūną ir kartu pakepti su faršu.
{pic:vienas}
Ant stalo ir ant rankų pasibarstykite miltų. Nusignybkite pusę tešlos (visą sunkiau volioti), ant jos šiek tiek pabarstykite miltų ir suvoliokite su tam skirtu įrankiu. Dėkite šaukštelį faršo ant paruoštos tešlos, užlenkite ir užspauskite stikline.
{pic:du}
{pic:trys}
{pic:keturi}
Virkite koldūnus pasūdytame vandenyje apie 15 – 20 min. Valgykite su grietine.
Skanaus!
Živilė Gibiežaitė – Bagdonienė
darau daznai pati,nes man savo gamybos skanesni negu pirktinei😀
Kiataip cia virtiniai:-) buna su bulvemis,grybais,varske:_) Na kaip pas mama kaime cia:_) liux:_)
Man tai per daug darbo prie jų, nugara pavargsta.. Bet dėl skanumo tai nesiginčysiu 😀
As irgi tik uz namini maista. Koldunai - super 😀 Pakepintas farsas - kazkas naujo. Kiek prisimenu gimines moteris, tai visos darydavo su "zaliu" farsu 😃 Reikes butinai pabandyti. Dar noriu pasiulyti padaza spirgiu megejams (-joms): pakepinti sonine su svoguniukais, uzpilti stikline ar puse stiklines pieno (priklausomai nuo spirgiu kiekio) ir saukstas mitu, kaitinti kol sutirstes. Nu super!!! Gal daugeliui seimininkiu cia jokia naujiena, bet man kaip jaunai seimininkei tai buvo stulbinantis atradimas 😃 Tikiuosi ir kam nors is jusu pasitarnaus.
pritariu mamytems, kai nusiperki nezinai ka valgai o pasidarai jau kaip tau skaniau , uz namini maista ir as 😀
As ir uz namini maista, zinai ka dedi ir t.t. o pirktiniai lieka pirktiniais. Ir kai pats gamini yra simta kart skaniau.
pritariu zivilei,kad pirktiniai nera tokie skanus kaip naminiai, as taip pat darau savo sugalvotus
As tai koldunus su varske darau,mano seima labiau megsta,bet pabandysiu ir su mesos ydaru,turetu buti skanu,be to ir pigiau ir sociau😀
Aciu,Ziviliukui uz dar viena receptuka!Labai dievinu koldunus,tik deja, po gimdymo as ju is parduotuves negaliu valgyti,apsinuodiju klaikiai...o, va nuo naminiu to nepasitaike.Aciu, kai grisiu is keliones, bandysiu pasinerti i valgio gaminima.
na manau verta pasistengti, as karteli susiradau lengva obuoliu pyrago recepta, greita ir "skanu", tau labai nusivyliau, niekad nebekreipiu demesio i sudetinguma 😀 o tau saunu, kad turi greito ir dar skanaus pyrago recepta 😀
ačiū , ziuzele, apžiūrėjau, bet jis sunkesnis uz mano greitą ir skanų, aš jį atsiųsiu, nes noriu patarimų kaip jį patobulinti
Sauni kulinare Zivile😉
va sitas obuoliu pyragas lb skanus 😀 http://pragarovirtuve.lt/obuoliu-pyragas/323/
as daznai ji kepu, labai megstam patys ir sveciai lieka patenkinti 😀 cukraus as dedu 200g, nes pagal recepta mum per saldu😀
Živile, bet ne visi tokie gabus, pvz. man ir internetas nepadeda. Forumo receptuose prasau pagalbos del obuoliu pyrago, gal kas pades?
Kaip skanu naminiai koldūnai. Bent jau žinai, ką šeima valgo 😉 Na, Živilė kokia šaunuolė. Vis su mumis savo patirtimi dalijasi. Ačiū jai 😀 😉
aha, na ir labai nepatrinka pirktiniai koldunai, mesa buna labai keista kazkokia fe 😀 o namie zinai is ko darai
kokie populiarus koldunai, daugiau demesio sulaukia uz ''mama, as valgau'' vaikuciu nuotraukas. Ziviles norisi paklausti is kur tokie gabumai? gal kursus lankiusi?
as tai prisigaminu kai noras uzeina, koldunu, virtiniu ir i kamera, po to kai jau tingi ka gaminti imi ir verdi 😀
as ir boni nelabai megstu kuistis su miltais 😀 koldunus labai megstu 😀 tik va beda reik parduotuviai pirkt 😉
as asmeniskai labai nemegstu kuistis su miltais,bet vat vyrui patinka reiks pakalbint gal pagamins😀