Naminė "tušonkė"

Naminė "tušonkė"

14. Nov 2010, 08:30

Reikės:

1 kg kiaulienos (naudojau mentį)

Prieskonių pagal skonį (naudojau: druską, mairūną, raudonėlį, trintą muskatą, pipirus, lauro lapus)

1valgomasis šaukštas želatinos

Česnako

Mėsytę supjaustyti kubeliais. Sudėti į puodą ir pirmą kartą nuvirti. Antra kartą virti ~1,5val. kartu su druska. Likus 20 min. virti, sudėti prieskonius

Želatiną ištirpinti šaltame virintame vandenyje ir supilti į puodą (uginis turi buti sumažinta), išmaišyti neleidžiant užvirti ir supilstyti į stiklainiukus, kuriuose įdėta po skiltelę česnako.

 

Užsukti ir į šaldytuvą.

Skanaus!!!

14. Nov 2010, 16:44

na kad mesyte gerai isvirtu ir butu minsta 😀 juk mesyte ir taip ilgai reikia virti 😀 ... o del kitos mesytes zinoma kad galima 😀 as asmenbiskai viriausi 6kg mesytes 😀 poto greitai galima kakza pasigaminti 😀

14. Nov 2010, 16:25

noho, gal ir nieko butu pasidaryt.. o galima naudoti ne kiauliena? ir kodel taip ilgai virt? 😀 as zalia situose dalykuose 😀

14. Nov 2010, 15:33

mmmmmm...kaip skanu ypac su makaronais morkom ir svogunais...

laurora laurora 14. Nov 2010, 14:29

tiesa, mano tevai kitaip darydavo - kazkokiam dideliam puode jie jau stiklainiuose esancia mesa virdavo ar kaip ten.

laurora laurora 14. Nov 2010, 14:28

jo. su keptomis bulvemis, i jas idejus tusonkes (idomu, kaip lietuviskai?) labai skanu 😛

14. Nov 2010, 12:29

skanu 😀

14. Nov 2010, 10:11

geras dalykas ir skanus,ypač greitiems pietums su makaronais ar bulvėmis