Reikės:
1 kg kiaulienos (naudojau mentį)
Prieskonių pagal skonį (naudojau: druską, mairūną, raudonėlį, trintą muskatą, pipirus, lauro lapus)
1valgomasis šaukštas želatinos
Česnako
Mėsytę supjaustyti kubeliais. Sudėti į puodą ir pirmą kartą nuvirti. Antra kartą virti ~1,5val. kartu su druska. Likus 20 min. virti, sudėti prieskonius
Želatiną ištirpinti šaltame virintame vandenyje ir supilti į puodą (uginis turi buti sumažinta), išmaišyti neleidžiant užvirti ir supilstyti į stiklainiukus, kuriuose įdėta po skiltelę česnako.
Užsukti ir į šaldytuvą.
Skanaus!!!
na kad mesyte gerai isvirtu ir butu minsta 😀 juk mesyte ir taip ilgai reikia virti 😀 ... o del kitos mesytes zinoma kad galima 😀 as asmenbiskai viriausi 6kg mesytes 😀 poto greitai galima kakza pasigaminti 😀
noho, gal ir nieko butu pasidaryt.. o galima naudoti ne kiauliena? ir kodel taip ilgai virt? 😀 as zalia situose dalykuose 😀
mmmmmm...kaip skanu ypac su makaronais morkom ir svogunais...
tiesa, mano tevai kitaip darydavo - kazkokiam dideliam puode jie jau stiklainiuose esancia mesa virdavo ar kaip ten.
jo. su keptomis bulvemis, i jas idejus tusonkes (idomu, kaip lietuviskai?) labai skanu 😛
skanu 😀
geras dalykas ir skanus,ypač greitiems pietums su makaronais ar bulvėmis