Dauguma duonytę kepa namuose, nežinau, ar krizė prispaudė, ar mada tokia atėjo, o gal tiesiog norisi valgyti skanią kokybišką duoną.
Taigi draugė davė receptą ir raugo. Kas savaitgalį ją kepu, namai prisipildo nepakartojamo kvapo, tampa jaukesni, kai už lango taip žvarbu.
DUONAI IŠKEPTI REIKĖS:
700 g kvietinių miltų
300 g ruginių miltų
100 g cukraus
1ltr. šalto vandens
2-3 šaukštai druskos
Po stiklinę sėlenų, linų sėmenų, 3 grūdų dribsnių, saulėgrąžų, kmynų.
EIGA:
Druską ištirpinti litre vandens. Visus produktus išmaišyti sausai, tada pilti vandenį, išmaišyti ir sudėti raugą, viską gerai išmaišyti, atkabinti 3 šaukštus raugo iš naujos tešlos ir padėti į šaldytuvą.
Užminkytą duonytės tešlą uždengti rankšluostėliu ir palaikyti 8-12 val.
Skardą ištepti aliejumi ir pabarstyti miltais, tešlą sudėti į skardą ir pašauti į šaltą orkaitę, nustatyti 200 laipsnių temperatūrą ir kepti 1-1.5
Aš duonytę pabarstau saulėgražomis.
SKAUNAUS
Duonos kepalėlis, kurio svoris virš kilogramo, kainuoja apie 4 Lt.
Gaila, kad raugo recepto nėra.
jei springsi nevalgyk 😃
Kad ten kaip ziuriu ne vien semkes o pilna visa visko... O ka ten gali zinot mazum kas ir yra uzspringes nuo semkiu😃 😃 😃
grudai,saulegrazos ir visa kita yra labai gerai organizmui,geriau negu kramtoske 😃
indrexx,dar negirdėjau,kad kas nuo semkės užsiprinktų,prajuokinai
nu aš tikriausiai nesugebėčiau duonos iškept...nors gal ir pavyktų...😀
Jauciu uzspringc tokia duona labai jau daug visoskiu grudu😀
divka. gerai išeitų
Mano draugė gyvena Švedijoje, tai duoną pradėjo pati kepti.Vyras jau jos toks patenkintas😀.Aš įsivaizduoju.Bet va,recepto ir neišduoda😀.Aš tai pirmenybę teikiu juodaiduonai, tai ,įdomu, jeigu dėčiau atvirkščiai ruginių tiek, kiek kvietinių,gerai išeitų?
Ž INOMA,KAS MĖGSTA TAMSESNĘ DUONĄ ,GALI DĖTI DAUGIAU RUGINIŲ MILTŲ
Živile,tokios duonos kepalėlio kaina žymiai brangesnė,aišku galima ir tik vien iš milltų kepti,tada bus dar pigiau. Darbo mažai prie jos,o dėl prapjovimos labai skubėjau,nes turėjau išvykti,o karštos nenorėjau raikyti.Mano šeimai,tai labai mėgsta šią duoną.
Labas, aš irgi kepu naminę duoną nuo liepos mėnesio. Labai panašus receptas tik miltai vienos rūšies ir kepimo laikas 1.15 O šiaip labai skanu. Man 3 kepaliukai gaunasi, tai visada su mama dalinamės. Nebeįsivaizduoju pusryčių be šitos duonos.