Naminė duona

Naminė duona

26. Oct 2010, 09:00

                 

Dauguma duonytę kepa namuose, nežinau, ar krizė prispaudė, ar mada tokia atėjo, o gal tiesiog norisi valgyti skanią kokybišką duoną.

 

Taigi draugė davė receptą ir raugo. Kas savaitgalį ją kepu, namai prisipildo nepakartojamo kvapo, tampa jaukesni, kai už lango taip žvarbu.

 

DUONAI IŠKEPTI REIKĖS:

700 g kvietinių miltų

300 g ruginių miltų

100 g cukraus

1ltr. šalto vandens

2-3 šaukštai druskos

Po stiklinę sėlenų, linų sėmenų, 3 grūdų dribsnių, saulėgrąžų, kmynų.

 

EIGA:


Druską ištirpinti litre vandens. Visus produktus išmaišyti sausai, tada pilti vandenį, išmaišyti ir sudėti raugą, viską gerai išmaišyti, atkabinti 3 šaukštus raugo iš naujos tešlos ir padėti į šaldytuvą.

 

Užminkytą duonytės tešlą  uždengti rankšluostėliu ir palaikyti 8-12 val.

 

Skardą ištepti aliejumi ir pabarstyti miltais, tešlą sudėti į skardą ir pašauti į šaltą orkaitę, nustatyti 200 laipsnių temperatūrą ir kepti 1-1.5

Aš duonytę pabarstau saulėgražomis.

SKAUNAUS

 

Duonos kepalėlis, kurio svoris virš kilogramo, kainuoja apie 4 Lt.

 

16. Apr 2011, 09:48

Gaila, kad raugo recepto nėra.

26. Oct 2010, 16:28

jei springsi nevalgyk 😃

26. Oct 2010, 15:29

Kad ten kaip ziuriu ne vien semkes o pilna visa visko... O ka ten gali zinot mazum kas ir yra uzspringes nuo semkiu😃 😃 😃

26. Oct 2010, 13:42

grudai,saulegrazos ir visa kita yra labai gerai organizmui,geriau negu kramtoske 😃

26. Oct 2010, 13:39

indrexx,dar negirdėjau,kad kas nuo semkės užsiprinktų,prajuokinai

26. Oct 2010, 13:09

nu aš tikriausiai nesugebėčiau duonos iškept...nors gal ir pavyktų...😀

26. Oct 2010, 12:48

Jauciu uzspringc tokia duona labai jau daug visoskiu grudu😀

26. Oct 2010, 12:13

divka. gerai išeitų

26. Oct 2010, 11:12

Mano draugė gyvena Švedijoje, tai duoną pradėjo pati kepti.Vyras jau jos toks patenkintas😀.Aš įsivaizduoju.Bet va,recepto ir neišduoda😀.Aš tai pirmenybę teikiu juodaiduonai, tai ,įdomu, jeigu dėčiau atvirkščiai ruginių tiek, kiek kvietinių,gerai išeitų?

26. Oct 2010, 10:09

Ž INOMA,KAS MĖGSTA TAMSESNĘ DUONĄ ,GALI DĖTI DAUGIAU RUGINIŲ MILTŲ

26. Oct 2010, 10:08

Živile,tokios duonos kepalėlio kaina žymiai brangesnė,aišku galima ir tik vien iš milltų kepti,tada bus dar pigiau. Darbo mažai prie jos,o dėl prapjovimos labai skubėjau,nes turėjau išvykti,o karštos nenorėjau raikyti.Mano šeimai,tai labai mėgsta šią duoną.

26. Oct 2010, 09:13

Labas, aš irgi kepu naminę duoną nuo liepos mėnesio. Labai panašus receptas tik miltai vienos rūšies ir kepimo laikas 1.15 O šiaip labai skanu. Man 3 kepaliukai gaunasi, tai visada su mama dalinamės. Nebeįsivaizduoju pusryčių be šitos duonos.