MŪSŲ LIETUVA. Daugiau nei žemėlapis

MŪSŲ LIETUVA. Daugiau nei žemėlapis

22. Aug 2019, 21:47 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Ką gi čia skraidina mūsų lėktuvėlis? Ogi dovaną iš MK! Ir ne bet kokią, o visaip kaip nuostabią!

Kažkurią dieną kaip tik su vyru galvojome, gal reikėtų įsigyti žemėlapį? Turime pasaulio žemėlapį su magnetukais, kartais pabandom jį surinkti, bet mano vyresnėliui, tiesą sakant, nelabai įdomu. Tai gal per anksti? Nežinau, nuo kada vaikai ima suvokti žemėlapius ir jais domėtis. Greičiausiai nėra vieno atsakymo, o jei yra, gal tą atsakymą žino "žemėlapių edukacijos" (facebooke).

Šią paskyrą atradau gavus šią Mamyčių klubo dovaną. Pasirodo, daug įdomių dalykų vyksta su tais žemėlapiais! 

Bet kas gi tai per žemėlapis, MANO LIETUVA? Ogi tikrai labai įtraukiantis į smagią veiklą visą šeimą stebuklingas žemėlapis, kuris ne šiaip sau žymi miestus, upes ir ežerus, bet jame gyvena kuo tikriausi MES: mama, tėtis, seneliai ir net proseneliai, o gal net ir proproseneliai. Nikolas iškart puolė ieškoti, kur mes gyvename, pričiupo ir porą mašinėlų, kad galėtų pakeliauti po žemėlapį!

Viskas labai paprasta: lipdukų pagalba susižymime savo gimines ir artimuosius specialioje legendoje, o tada lipdukų - žmogeliukų kopijas klijuojame ten, kur tie mums artimi žmonės gyvena arba gyveno, aš manau, kad mes klijuosime ne tik kur gyvename, nes dabar tai visi Vilniuje, bet ir iš kur atvyko dar mūsų seneliai, arba kur išvyko artimieji. Na, tokia ir yra žemėlapio esmė.

Puiku, kad viskas paaiškinta ir aprašyta "taisyklėse", kurios nu tokio mielumo, nes rašytos ranka, o ne tiesiog instrukcija. 

Lipdukai irgi labai patiko. Galima išsirinkti sau labiau patinkančią "mamą" ar "močiutę", na arba "senelį", nes yra keli variantai.

Toks užsiėmimas tikrai labai įdomus, ir nėra čia taip viskas lengva, kad ėmei suklijavai ir pamiršai. Ir google čia nepadės. Reikia pasidomėti savo šeimos istorija, labai pravartu nusipiešti giminių medį, o tai jau savaime smagus nuotykis ir manau tikrai kiekvienam įdomu pasiklausyti savo šeimos istorijų, ypač iš senelių, jei yra tokia galimybė.

Ir va tada žemėlapis atgyja, nes kiekviena vieta su lipduku tampa ne šiaip geografiniu ženklu,  o pilnu prasmės ir istorijos, labai asmeniniu simboliu. 

Todėl žemėlapis taip ir vadinasi "MŪSŲ LIETUVA", nes ji tampa labai asmeniška, gyva. 

Yra speciali masė, su kuria žemėlapį galima tvirtinti prie sienos, ir tai puiku, nors aš manau, kad labai tiktų tokį žemėlapį net įrėminti. Juk jis tampa šeimos istorija. Reikėtų jį kabinti matomoj vietoj, kad ir patiems prisiminti, ir kitiems papasakoti :)

Žodžiu, patys geriausi įspūdžiai! Labai rekomenduoju, jei nežinote, ką padovanoti būsimam moksleiviui rugsėjo pirmosios proga arba šiaip artimiesiems ar draugams, kurie turi vaikų ir nori prasmingo užsiėmimo šeimai.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 25. Aug 2019, 00:39

Floryte, o kaip susidomėjo? Pirkote kokį specialiai ar kaip? Gal kokį žaidimą žaidėt?

floryte floryte 25. Aug 2019, 00:36

Išties įdomus žemėlapis! Maniškė žemėlapiais susidomėjo kažkur nuo 4 metų.