Motobolas "užveda"

Motobolas "užveda"

01. Aug 2011, 00:00

Ar kada nors teko girdėti žodį "MOTOBOLAS"? Tikiuosi, kad teko. Mūsų krašte, šis žaidimas nėra svetimas, ypač mano šeimoje.

 

Šias rungtynes nuo pat jaunystės be galo mėgo mano senelis, na, o dabar, mano šeimynėlė yra Kretingos motobolo komandos "MILDA" (raudoni marškinėliai) didžiausi gerbėjai!

 

Stengiamės nepraleisti nėi vienų rungtynių! palaikome ir be galo sergame už šią nuostabią komandą!

Šiandienos rungtynėse pagavau labai gerą kadrą, kuris tikrai atspindi tai, kad senuosius motobolo gerbėjus keičia vis dar augantys, mažieji šio sporto mylėtojai!

Truputis istorijos (iš www.motobolas.lt)...

 

"Motobolas - mėgiamas žiūrovų už greitį, dažną žaidėjų keitimą ir ekspresiją. Ryškūs egzotikos elementai, būdingi motobolui - įtikinamas argumentas tai versijai, kad motobolas gimė cirko arenoje, viename Prancūzijos cirkų. Oficialiai taip pat tvirtinama, jog prancūzų cirko artistai pirmieji žiūrovams parodė futbolą su motociklais. Todėl motobolo gimtinė yra Prancūzija. Žinoma ir kada sužaistos pirmosios varžybos- 1923 metai. Po Antrojo pasaulinio karo motobolą ėmė žaisti ir ispanai, belgai bei bulgarai. Svarbiausias motobolo turnyras - Europos čempionatas, kuris rengiamas kiekvienais metais. Jame dažniausiai dalyvauja 7 rinktinės: Prancūzijos, Rusijos, Vokietijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lietuvos ir Olandijos."

Kretingos "MILDA" jau dvejus metus iš eilės pelnė sidabrą! Aš manau, kad atėjo eilė ir auksui!

Šiandien įvyko dar vienos varžybos, kuriose kovojo Kretingos "MILDA" prieš Baltarusijos "AZOT" ir kaip jus galvojate - kas laimėjo? O gi, kaip ir visada! 4:1 "MILDOS" naudai!

Varžybos tikrai kiekvieną kartą suintriguoja. Vien tas motociklų garsas mane "veža"! O kur dar nesutarimai tarp komandų ir įvairūs nesklandumai? O kaip gi be avarijų??? Žinoma, virtimų ir kitokių nelaimių kuo mažiau! Bet tai taipogi užveda!

 

Jei tik yra galimybė ir gyvenate netoli Kretingos, tikrai siūlau apsilankyti šitokiose varžybose, net jei ir nepatiks (o tikrai manau, kad taip nebus), bent kartą gyvenime verta pamatyti šias uždegančias varžybas! Ką gali žinoti, gal atsiras daugiau "MILDOS" gerbėjų?

 

SĖKMĖS!

 

02. Aug 2011, 19:32

Linestra - blogai, kad dauguma tokio gero sporto nežino 😀 o jis tikrai gana senas 😀

02. Aug 2011, 19:31

yra Deimante, yra 😃 Prašom kada apsilankyti, kai būsit netoliese 😛 😉 Labai tikimės jo Rasa 😀) tad Ačiū už linkėjimus 😃 😉

01. Aug 2011, 14:45

oho,man taip pat si sporto saka yra naujiena 😀

01. Aug 2011, 09:51

oho kokia sirgalių šeimynėlė 😀 linkim jūsų komandai to aukso kuo daugiau 😃