Kai į duris pasibeldžia darganotas ruduo, taip ir norisi sušilti su gardžia ir garuojančia daržovių sriuba. Būtent tą aš ir darau - mėgaujuosi rudens karaliumi moliūgu ir iš jo gaminu kaip įmanoma sveikesnių patiekalų. Na, o kad daržovių sriuba - nepamainoma vitaminų bomba, sutiks kiekviena!
Jums reikės:
1/4 moliūgo;
3-4 morkų;
7-10 bulvių;
1 svogūno.
Supjaustykite bulves gabalėliais ir užstatykite virti į puodą, kuriame virsite visą sriubą. Kol bulvės verda, griežinėliais susmulkinkite moliūgą, morkas ir svogūną. Viską apkepkite keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Suminkštėjus daržovėms, pagardinkite jas prieskoniais ir suberkite į puodą, kuriame verda bulvės. Visas daržoves ant vidutinio karščio ugnies pavirkite dar 15-20 minučių. Paragaukite kiekvieną daržovę atskirai, kad įsitikintumėte, jog viskas išvirę. Jei jaučiate, kad per mažai druskos, padruskinkite, beeeet nepersistenkite :)
Viskas! Išvirusiai sriubai leiskite atvėsti ir sutrinkite blenderiu. Aš gardinau baltos duonos skrebučiais, o kai užsimaniau "pakramtyti" (juk sriubytė tiršta, nėra ką kramtyt), į sriubą įdėjau smulkiai pjaustytos rūkytos šoninės. Tiesa, jos nepadauginkite, antraip užgošite vitaminų bombą, pūpsinčią sriuboje.
Och... kas gali būti geriau už garuojančią ir kvapnią sriubytę lietingą rudens popietę? :) SKANAUS!
mėgstamiausia mūsų žiemos sriubytė 😉 dar jei sūrio įtarkuoji .. mhhmm 😉
Bandysiu, tik savaitgalį, kai vyras grįžta, žiūrėsim, kaip reaguos šeimyna 😀 Nes trintas sriubas mėgstam.
jei gaminsi, pasidalink mintimis kaip sekėsi 😀
Super, tuomet 😀 Nes turiu dar užsilikusį moliūgėlį, gaila šiaip sau laikyti 😀
Utopija, išmėginusi tikrai neapsiriksi, nes to "moliūginio" kvapo nelieka, sriuba pakvimpa tiesiog daržovėmis 😀
Nieko negaminau iš moliūgo neikad, kvapas nelabai . .. . išskyrus košę žiemai. Turiu moliūgėlį, gal reiks pabandyti sriubą išsivirt.