Moliūgų – obuolių marmeladas

Moliūgų – obuolių marmeladas

07. Sep 2010, 08:00

Ko reikės marmeladui pasigaminti?

 

Obuolių 1,5 kg (išdarinėtų)

Moliūgų 1,5 kg (išdarinėtų)

Citrinų 2 vnt

Cukraus 1,5 kg (šis kiekis pagal receptūrą, bet siūlyčiau dėti mažiau, gavosi šiek tiek per saldžiai).

 

Moliūgą nusilupame ir sutarkuojame burokine tarka.

 Obuolius nusilupame ir taip pat sutarkuojame tarka.

Citriną (nenuluptą) užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 10 minučių, po to jos žievelę  nutarkavau, bet tik tą geltonumą, kad aromatingesnė būtų.

 

Iš citrinos išspaudžiau sultis ir supyliau į bendrą  puodą, supyliau cukrų ir užkaičiau ant silpnos ugnies, palaukiau ,kol užvirs, ir dar viriau panašiai 10-15 minučių.

 

Tuomet sudėjau į iškaitintus stiklainius, užsukau, ir viskas. Laukia žiemužės:)

 

Kadangi moliūgas užaugo labai didelis, tai dar truputį susišaldžiau

Kai bandysiu naujus receptus, būtinai su jumis pasidalinsiu:)

pamliv pamliv 06. Oct 2010, 09:16

aciu uz recepta 😀 tikrai nerealus marmeladas gavosi. Vaikai vietoj saldainiu valgo 😃