Ko reikės marmeladui pasigaminti?
Obuolių 1,5 kg (išdarinėtų)
Moliūgų 1,5 kg (išdarinėtų)
Citrinų 2 vnt
Cukraus 1,5 kg (šis kiekis pagal receptūrą, bet siūlyčiau dėti mažiau, gavosi šiek tiek per saldžiai).
Moliūgą nusilupame ir sutarkuojame burokine tarka.
Obuolius nusilupame ir taip pat sutarkuojame tarka.
Citriną (nenuluptą) užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 10 minučių, po to jos žievelę nutarkavau, bet tik tą geltonumą, kad aromatingesnė būtų.
Iš citrinos išspaudžiau sultis ir supyliau į bendrą puodą, supyliau cukrų ir užkaičiau ant silpnos ugnies, palaukiau ,kol užvirs, ir dar viriau panašiai 10-15 minučių.
Tuomet sudėjau į iškaitintus stiklainius, užsukau, ir viskas. Laukia žiemužės:)
Kadangi moliūgas užaugo labai didelis, tai dar truputį susišaldžiau
Kai bandysiu naujus receptus, būtinai su jumis pasidalinsiu:)
aciu uz recepta 😀 tikrai nerealus marmeladas gavosi. Vaikai vietoj saldainiu valgo 😃