Moliūgų apkepas

Moliūgų apkepas

30. Oct 2009, 00:00

 

Ruduo – gėrybių metas. Štai tokie moliūgai užaugo sode, tad pasigaminome iš jų paprastą, bet skanų moliūgų apkepą. Beje, šis apkepas puikiai tiks artėjant Helovynui, juk būtent moliūgai asocijuojasi su šia švente.

 

Apkepui reikės:

 

500 g moliūgo,
250 g varškės,

2 kiaušinių,

3 šaukštų manų kruopų,

100 g razinų,

2 šaukštų cukraus,

šaukštelio vanilinio cukraus,

šiek tiek druskytės,

šaukštas džiūvėsėlių,

aliejaus (kepimo formai patepti),

grietinės.


Gaminimas

 

Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir kepame keptuvėje su aliejumi, kol suminkštėja. Ištriname varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kiaušinių tryniais.

 

Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Į varškės masę dedame kepintą moliūgą, manų kruopas, razinas, išplaktus baltymus ir išmaišome.

 

{pic:1}

 

Masę sukrečiame į aliejumi pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą, aptepame grietine ir dar pabarstome džiūvėsėliais. Kepame apie 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Patiekiame su grietine ar uogiene.

 

{pic:2}

 

{pic:3}

 

Skanaus!

 

Mama Jolanta

10. Nov 2009, 14:27

aš vis galvojau ką čia iš moliūgo pagaminus, nes guli toks didžiulis ir prašosi suvalgomas 😀
dabar jau gaminsiu šį apkepą 😀

30. Oct 2009, 23:02

Taip ir nepabandžiau iš moliūgo nk 😛

30. Oct 2009, 22:59

ryt jau zinau ka gaminsiu, aciu uz recepteli😀

30. Oct 2009, 20:17

Man moliugas siek tiek cukinija primena, gal tik kiek saldesnis. Vartojam ji ne tik apkepui, bet ir i koses, sriubas dedu, blynus kepu.

30. Oct 2009, 19:07

atrodo skaniai,bet net neisivaizduoju to moliugo skonio

30. Oct 2009, 18:01

labai skanu is ties 😀 as pati toki apkepa daznai kepu,nes visi labai megstam 😀

30. Oct 2009, 17:24

turiu tooki dideli moliuga,reikes pabandyt

30. Oct 2009, 09:39

megstu moliugus, reikes pirkt ir daryt 😀

Gintarep Gintarep 30. Oct 2009, 09:31

skanu, o dukrytes kokia "skani" nuotrauka!