Moliūgai - ne tik sriubai

Moliūgai - ne tik sriubai

29. Oct 2018, 12:54 Raudona braškė Raudona braškė

Ar ruošiatės švęsti Halovyną?
Taaaaip taaaip, žinau...kas ruošias, kas raukos, nes juk ne lietuviška šventė ir išvis kažkoks velnio garbinimas. Na bet sutikit, šventė išties smagi.
Iki šiol nesu bandžiusi pjaustinėti moliūgo, tad šiais metais paraginta darželyje vykiančios moliūginių žibintų šventės, ėmiau ir pabandžiau. O pasirodo visai smagu.
Niekada nebuvau nusistačiusi prieš šią šventę, nors taip kaip ją reiki ašvęsti niekada ir nešventėme. Tad manau,kad jei šiais metais iš moliūgo išpjaustėme pabaisiuką, šeimos velnias neapsės :D Juolab, kad vieną iš moliūgų pirkom iš močiutės, kuri juos pardavinėjo šaltą šeštadienio rytą lyjant lietui. Manau prisidėjom prie gerų darbų :D
20181029124228-49212.jpg

Kadangi tokį darbelį dirbti ėmėmės pirmą kartą, apsirūpinom net dviem moliūgais. Juk norisi ir namus papuošti, ojei nepavyks iš pirmo karto, turėsim antrą galimybę pasitaisyti.
Vienas moliūgėlis, kaip minėjau, iš močiutės - lietuviškas, neįtikėtinais sultingas ir gradžiai kepiantis. Jį prapjauti sekės sunkiau, bet vidų išskaptuoti pasisekė kurkas lengviau. Minkštimas ir sėklos labai  lengvai atsiskyrė. Po šventės, manau šį moliūgėlį dar ir sriubai sunaudosime. Na o antrasis, iš Lidl parduotuvės. Išoriškai atrodantis gražiau, kaip iš paveiksliuko, luobelę perpjauti sekėsi puikiai, beeeet viduje laukė glitūs siūlai ir sėklos. Visą tą masę pašalinti sekėsi sunkokai. Pats moliūgas neįtinėtinai lengvas, tarsi būtų skirtas specialiai pjaustymui ir Halovyno šventei.
20181029124923-53657.jpg

Na o koki ašventė be skanėstų.Jais mes apsirūpinome taip pat iš Lidl parduotuvės. Labai smagūs želiniai voriukai, kurių 800 g dėžutė kainamo 3,99 eur ir akies pavidalo guminukai, kurių 75 g kainavo 1,29 eur ištie spagyvino visą mūsų šventinę kompoziciją. Akies formos guminukai neįtikėtinai gardūs. Gaila, kad pakelyje jų telpa vos 4. Bet paragauti tikrai verta. O jei rimtai švenčiate Halovyno šventę jie bus puiki puošmena šventiniam stalui.
Švenčiate ar ne, bet Halovynas - baisiai skani šventė :) net jei ji švenčiama su garuojančios moliūgų sriubos lėkšte :)


Raudona braškė Raudona braškė 31. Oct 2018, 09:32

O taip taip, dar ir makaronus pamiršau. Nerealaus grožio. Mano makaronų maniakui labai patiko.

V&A mamytė V&A mamytė 30. Oct 2018, 17:18

Tokių pat akių ir vorų bei kitos dar rūšies guminukų nusipirkome ir mes iš Lidl, laukiame rytojaus 😃 😈 bus skanus Halovynas
Dar šaldiklyje skrudintos bulvytės - moliūgai ir vaiduokliai - pietūs paruošti.
Pusryčiams virti makaronai - irgi Halovyno tematika
Nusiaubėme Lidl 🤣 šventei pasiruošę
Dar Lego parduotuvėje statėme baidykles, kurios namuose puiki dekoracija