MMo muziejus - 90-ųjų paroda

MMo muziejus - 90-ųjų paroda

26. Jan 2020, 19:48 Kristina B. Kristina B.

Paskutinis mėnesio sekmadienis muziejuje jau beveik tapo mūsų šeimos tradicija. Vis dėlto, sutapus keliems įvykiams atsitiko taip, kad jį praleidome ne nemokamame muziejuje, o moderniajame MMo muziejuje. Šį kartą aplankėme 90-ųjų parodą, užėmusią visą trečią aukštą ir išstūmusią ten anksčiau buvusius paveikslus.

Parodos lankymui surinkome visai nemažą grupę žmonių, tad užsisakėme gidą. Labai patiko MMo muziejaus sprendimas kiekvienam besiklausančiam duoti ausinuką, taigi gido kalbas puikiai girdėjome net ir nuklydę nuo grupės.

Nepaprastai patogu, ypač su moksleiviais, kuriems sunku sekti grupę. Mano berniukui tikrai patiko, kad gali ir ilgiau su draugu apžiūrėti kokį sudominusį eksponatą ir tuo pačiu nepraleido nė vieno žodžio.

Paroda tikrai įdomi ir laikotarpį išgyvenusiems ir gerokai jaunesniems. Pateikiami tais laikais populiarūs apsirengimo stiliai, architektūros detalės, dailės, muzikos kūriniai ir t.t.

Yra didžiulė videoteka - jei nori gali net filmą pažiūrėti. O čia tų laikų fenomenas -  užplūdę pranešimai apie pasirodžiusius ateivius :)

Vienas labiausiai patikusių eksponatų

Dar labai patiko "kolūkinio baroko" pavyzdžių nuotraukų kolekcija. Deja, nepasidariau nuotraukos, bet jei kas bus, tikrai siūlau paieškoti tos ekspozicijos.

Kompiuteris ir tiems laikams populiari pokalbių svetainė mIRC. Sako, kad vis dar veikia.

Gariūnų laikotarpis ypač gerai atskleistas. Kioskai, bagažinės, gariūniniai krepšiai, tai atliepiantys meno kūriniai.

Lietuva - tarptautiniam kontekste

Ir dar daug visko. Antrame aukšte iššūkį meta Meko parodėlė.

Tikrai palieka daug įspūdžių :)

 

picama picama 27. Jan 2020, 10:54

Liux! Ir mes ten lankėmės 😀 tikrai įdomu, daug pažįstamų eksponatų iš mano paauglystės 😀