Minkšti virtinukai
Reikės:
- 0,5 stiklinės verdančio vandens,
- 1-2 v. š. aliejaus,
- 2 – 2,5 stiklinės miltų,
- 1 kiaušinio trynio.
Įdarui:
- 200 – 250 g. virtos ir sumaltos mėsos,
- 1 kiaušinio trynio,
- 1 mažo svogūno,
- Truputis, krapų ar kitų prieskoninių žolelių.
Gaminimas:
- Verdantį vandenį supilti į dubenį supilti aliejų, suberti stiklinę miltų ir maišyti tol kol neliks gumuliukų.
- Kai pravės į tešlą įmušti kiaušinio trynį ir gerai išmaišyti.
- Ant miltais pabarstyto paviršio dėti tešlą suberti likusius miltus, ir minkyti kol tešla taps vientisa, tąsi, minkštą ir nelimpanti prie rankų.
- Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę, 10 – 15 min. padėti į šaldytuvą, tešla bus tąsesnė.
- Tešlą plonai iškočioti ir išspausti apskritimus Pvz. stikline ar koldūnų formele, dėti po šaukštą įdaro užspausti ir užsukti kraštelius.
- Virtinukus dėti į verdantį vandenį. Kai iškils, virti apie 5 – 7 min.
Įdaro gaminimas:
- Maltą mėsą sumaišyti su smulkiai supjaustytu svogūnu, kiaušinio tryniu ir žolelėmis. Viską gerai išmaišyti.
Iš šio kiekio išeina apie 15 virtinukų.
Akvilė.
Atrodo labai skaniai 😀 😍