Mini zoo Vingio parke Vilniuje

Mini zoo Vingio parke Vilniuje

08. Jun 2011, 00:00

Ar Jūs žinojote, kad jau nuo Velykų atsidaręs mini zoo Vingio parke? Mūsų šeimyna apie tai sužinojo visai neseniai ir iškart nuskubėjome tenai:)

Suaugusiųjų bilietas kainuoja vos 4 Lt, o vaikučiams iki 3 metų nemokamai. Pats šio mini zoo organizatorius yra labai šaunus vyras, kuris ne tik renka pinigėlius, bet dar ir labai daug visko pasakoja.

 

Kai tik įėjome, pasijutome lyg namuose, nes buvom taip šiltai sutikti, su plačia šypsena veide, komplimentais mano arbūziukui bei Gabytei:) Susimokėjome, o tada gavome duonytę ožiukams pamaitinti. Tiesą pasakius, ožiukams labiau rūpėjo ne duona, o mano su vyru rankinės bei mano plaukai:)

 

Paskui apžiūrėjome triušiukus. Šiaip tai pas juos irgi leidžia vaikučius, kad jie galėtų juos paglostyti, pamyluoti ir pan., tik tądien triušiukai buvo pavargę, taigi ilsėjosi savo narveliuose (mes apsiribojome glaudžia draugyste su ožiukais).

Be to, tenai yra daugybė paukščių. Prie pat įėjimo galima pastebėti lakstančias vištas bei gaidžius. Mini zoo organizatorius (reikės man kitą kartą paklausti jo vardo) buvo toks malonus, kad pamatęs, jog aš noriu paliesti vieną iš paukštukų, švelniai pagavo vieną iš vištų ir padavė man. Nuostabus patyrimas:) Narveliuose dar galima išvysti kalakutą, ančių ir patarškas.

Beje, tas vyras mums papasakojo, kad patarškos lyg kokie šuniukai, nes jie turi nerealų regėjimą, kadangi ir dieną, ir naktį gali pamatyti bei sulesti erkes, Kolorado vabalus ir pan. Kas mane labiausiai sužavėjo, jog ten yra įkurtas ir inkubatorius, kuriame išvydome vieną viščiuką. Mums, miesto gyventojams, tai lyg koks lobis:)

Paskui tas vyras pasikvietė mus į savo kambariuką ir parodė dar du visai neseniai išsiritusius viščiukus. Nerealaus grožio:)

 

Mino zoo viduryje stovi karvė su kiaušiukais, tai mes dar pajuokavome, gaila, kad netikra:)

Na, o smagiausia dalis Gabytei buvo vaikų žaidimo aikštelė su įvairiais pieštukais, kreidelėmis bei žaislais.

Štai kaip linksmai galima praleisti laiką mini zoo Vingio parke, įsikūrusiame Vilniuje.

 

P.S. Šis mini zoo bus atidarytas iki pat spalio mėn., kol bus dar šilta, ir ten pagal pageidavimą organizuojami gimtadieniai.

 

08. Jun 2011, 13:25

Kaip smagu... 😀 👍 🌷 🌷 🌷

08. Jun 2011, 10:00

Pirmai buvo nemokamai ten uzeit o dabar padare iejima po 2Lt. ☹

08. Jun 2011, 09:43

tikiu😀 o stai miesto vaikuciams tokie mini zoo lb pravercia, leidzia prisiliesti prie naminiu gyvuneliu, juk retai kas turi koki kaimeli, kur galetu nuvaziuot ir susipazinti su gyvuneliais is arciau😉 dziaugiuos, kad as vaikystej turejau prosenelius, kurie gyvenu kaimuke😀

08. Jun 2011, 09:37

Smagu. Tokį zoo ir mes beveik turim 😃 Kajus ištisą dieną močiutės prašo, kad eitų girdyti "pypypų" viščiukus, nes broileriukai dar dėžėje šildomi po "saule" lempa, o kiti laukutyje su vištomis kapsoti 😀 Smagu vaikiukam 😀

08. Jun 2011, 09:19

jo, is tikruju lb smagi vieta😀 mes vos issivedem maze, nes vis tai prie paukstuku, tai prie piestuku, tai prie kreideliu, o man, zinoma, labiausiai oziukai patiko😀 jie tokie draugiski, nors ir bando vis suvalgyt ne tai, kas jiems paduodama😃

08. Jun 2011, 09:08

reiks aplankyti😀

08. Jun 2011, 08:00

Mes irgi buvom. Ir tą vyruką žinau. Pleputis. 😃