Mildos rudens gėrybių receptai žiemužei

Mildos rudens gėrybių receptai žiemužei

02. Sep 2010, 08:00

Paprikų  ir cukinijų mišrainė

 

2 kg cukinijų

700 g  paprikų

0,5 l aštraus pamidorų padažo

200 g cukraus

2 šaukštai druskos

200 ml aliejaus

180 ml acto

 

Cukinijas nuplauti, perpjauti išilgai, puseles supjaustyti šiaudeliais, užpilti šauktą druskos, viską išmaišyti ir palikti uždengtą valandai.

 

Paprikas nusiplauti, išėmus sėklas, supjaustyti šiaudeliais. Į tuščią puodą supilti aliejų, įmaišykite šaukštą druskos ir cukrų, viską kaitinkite, kol ištirps cukrus ir druska.

 

Paruoštą karštą marinatą supilkite į indą su paprikomis ir cukinijomis, pamaišykime ir pastatykime ant silpnos ugnies ir troškinkime.

 

Užvirus supilti pamidorų padažą, išmaišykime ir dar patroškinkime. Ir galu gale supilti actą, tada viską dar patroškiname. Tada į pasterilizuotus stiklainius sudedame, užsukame. Viskas - skanaus. Labai tinka prie mėsos produktų.

 

P.S. O cukraus tikrai reikia dėti 200 g, gali pasirodyti, kad per daug, bet tikrai tiek.


Marinuoti agurkai

 

 

Šį kartą naudojausi 3 receptais. Labai paprasta ir skanu.

1 litras vandens

1 šaukštas druskos

4 šaukstai cukraus

0,5 stiklinės acto

Stiklainius išsikaitiname, agurkus nusiplauname ir nusipjaustome galus, tuomet juos sukišame į stiklainius, užpilame verdančiu vandeniu, pridengiame dešimčiai minučių. Po to skystį nupilame atgal į puodą, dedame surašytus ingredientus, užviriname ir užpilame stiklainius ir užsukame dangteliais. Viskas - darbas baigtas

 

Dar darau taip:

Nuplaunu agurkus, nupjaustau galus, dedu į kibirą ir užpilu verdančiu vandeniu, taip plikinu apie dešimt minučių. Atskirai iššiverdu marinatą ir jau pridėtus stiklainius agurkų užpilu, juos užsuku ir viskas.

 

Dar porą receptukų, kuriuos šiemet išbandžiau:

 

5 litrai vandens

1 stiklinė cukraus

1 stiklinė acto

1 stiklinė  druskos

 

Ir:

3 litrai vandens

4 šaukštai druskos

3 šaukštai cukraus

2 šaukštai acto esencijos.

 

Namuose turiu didelį šaldiklį, tai nuodėmė būtų jo neužpildyti - dar ne visas užpildytas, bet dar ne visos ir daržovės nuimtos.

 

Užsisaldžiau uogytes - braškes ir mėlynes, kadangi šiemet uogos labai rūgščios, teko visas trinti su cukrumi. Dar užsisaldžiau žirnelius ir cukinijas.

 

Dar ne visos mano sodo gėrybės, dar kompotai laukia, o ir sultis spausime -  būtinai pasidalinsiu savo receptais.

02. Sep 2010, 10:32

manau l.skanu

02. Sep 2010, 10:23

nu zinokit ta misraine tikrai skani, as ja ir viena valgau😀 nors ingridientus reikia visus susipirkti, bet visgi skanu.

02. Sep 2010, 08:33

Beabejo ir kita 😉

02. Sep 2010, 08:33

👍 pirma mišrainė manau skani, 😀