Paprikų ir cukinijų mišrainė
2 kg cukinijų
700 g paprikų
0,5 l aštraus pamidorų padažo
200 g cukraus
2 šaukštai druskos
200 ml aliejaus
180 ml acto
Cukinijas nuplauti, perpjauti išilgai, puseles supjaustyti šiaudeliais, užpilti šauktą druskos, viską išmaišyti ir palikti uždengtą valandai.
Paprikas nusiplauti, išėmus sėklas, supjaustyti šiaudeliais. Į tuščią puodą supilti aliejų, įmaišykite šaukštą druskos ir cukrų, viską kaitinkite, kol ištirps cukrus ir druska.
Paruoštą karštą marinatą supilkite į indą su paprikomis ir cukinijomis, pamaišykime ir pastatykime ant silpnos ugnies ir troškinkime.
Užvirus supilti pamidorų padažą, išmaišykime ir dar patroškinkime. Ir galu gale supilti actą, tada viską dar patroškiname. Tada į pasterilizuotus stiklainius sudedame, užsukame. Viskas - skanaus. Labai tinka prie mėsos produktų.
P.S. O cukraus tikrai reikia dėti 200 g, gali pasirodyti, kad per daug, bet tikrai tiek.
Marinuoti agurkai
Šį kartą naudojausi 3 receptais. Labai paprasta ir skanu.
1 litras vandens
1 šaukštas druskos
4 šaukstai cukraus
0,5 stiklinės acto
Stiklainius išsikaitiname, agurkus nusiplauname ir nusipjaustome galus, tuomet juos sukišame į stiklainius, užpilame verdančiu vandeniu, pridengiame dešimčiai minučių. Po to skystį nupilame atgal į puodą, dedame surašytus ingredientus, užviriname ir užpilame stiklainius ir užsukame dangteliais. Viskas - darbas baigtas
Dar darau taip:
Nuplaunu agurkus, nupjaustau galus, dedu į kibirą ir užpilu verdančiu vandeniu, taip plikinu apie dešimt minučių. Atskirai iššiverdu marinatą ir jau pridėtus stiklainius agurkų užpilu, juos užsuku ir viskas.
Dar porą receptukų, kuriuos šiemet išbandžiau:
5 litrai vandens
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto
1 stiklinė druskos
Ir:
3 litrai vandens
4 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai acto esencijos.
Namuose turiu didelį šaldiklį, tai nuodėmė būtų jo neužpildyti - dar ne visas užpildytas, bet dar ne visos ir daržovės nuimtos.
Užsisaldžiau uogytes - braškes ir mėlynes, kadangi šiemet uogos labai rūgščios, teko visas trinti su cukrumi. Dar užsisaldžiau žirnelius ir cukinijas.
Dar ne visos mano sodo gėrybės, dar kompotai laukia, o ir sultis spausime - būtinai pasidalinsiu savo receptais.
manau l.skanu
nu zinokit ta misraine tikrai skani, as ja ir viena valgau😀 nors ingridientus reikia visus susipirkti, bet visgi skanu.
Beabejo ir kita 😉
👍 pirma mišrainė manau skani, 😀