RECENZIJA: Mike George ,,7 mitai apie meilę: kelionė iš jūsų galvos į sielos širdį"

RECENZIJA: Mike George ,,7 mitai apie meilę: kelionė iš jūsų galvos į sielos širdį"

10. Jul 2013, 10:50 neri neri

Pirmiausia ačiū už knygą, kuri papildė mūsų namų biblioteką.

Pagaliau ir aš perskaičiau gautąją knygą. Tai antroji populiaraus rašytojo, paskaitininko ir dvasinio vadovo Maiko Džordžo (Mike George) knyga lietuvių kalba. Gražia ir kupina poetinių metaforų kalba autorius stengiasi atskleisti amžiną paslaptį: kas tai yra meilė (ją autorius vadina „Žmogaus sielos karūnos brangakmeniu“) ir kaip ar kur ją rasti, kokiais keliais nukeliauti į ramią gyvenimo užuovėją, kurioje pasijaustume ramūs ir laimingi... Meilė ne išorinė energija, kurią galima gauti, išlaikyti, saugoti ar panaudoti. Dauguma žmonių, kai ieško meilės, šią tiesą pamiršta, todėl jų paieškos paprastai baigiasi nesėkme.

Knyga skirta ,kaip rašo autorius , ,, visiems tiems ,kurie ieško meilės santykiuose ,ramybės širdyse ir laimės gyvenime... Ir kurie dar nesuprato ,kad visa tai turi .''

Tokio turinio knygą skaičiau pirmą kartą ,bet po šios norėčiau perskaityti kitą šio autoriaus knygą  ,,
"7 AHA! Sielai nušvitus. ''

,, 7 mitai apie meilę '' - knyga  nėra tiesiogiai apie meilę ,kurią mes visi suprantame ,tai greičiau žodžio ,,Meilė '' suvokimo paieškos . Pasirodo meilės negalima sutikti ,pelnyti ar užkariauti .

Pasak autoriaus ,, tik būdami nuoširdūs ,skatinami beribės atjautos ,atleidę visas skriaudas ir siekdami padėti kitam žmogui ,galime galų gale pajusti meilę .''

Tiesa pasakius ,nežinau kaip savo mintis ,kilusias po šios knygos skaitymo , sudėti į trumpą recenziją ,ir iš viso kaip jas sudėlioti ,labai jau jos painios .

Štai 7 pagrindiniai mitai apie meilę :

1 - Meilės reikia

2 -Meilė yra įgyjama

3 - Jūs krintate į meilę

4 - Mylėti galima tik išskirtinį žmogų

5 - Meilė - tai prisirišimas

6 - Meilė žeidžia

7 - Meilę galima prarasti

Visi jie ,tikrų tikriausia netiesa . Čia pat autorius pateikia situacijas ir pavyzdžius ,kurie paneigia visus mitus .Ir tikrai labai supainioja mintis galvoje .

Kai įsigilini  į visa kas pasakyta , pradedi suprasti ,kad meilė ir esi pats ,ir savęs negalima nei mylėti ,nei prarasti .Meilė tiesiog yra ,nes ji ir yra mes patys . Kai kurioms mintims tiesiog norisi prieštarauti ,bent jau man . 

Pasirodo mūsų pačių gyvenimas yra tiesiog apsimetimai ,kurių yra 7 pagrindiniai ( autoriui matyt labai patinka skaičius 7 ) ,iliuzijos ,paklydimai ,emocinės painiavos . Kiekvienas  iš jų knygoje yra nagrinėjamas su pavyzdžiais.

Kai kurios autoriaus mintys įneša nemažai painiavos galvoje.Kaip pavyzdžiui ši : ,, mes visi esame tiek vyrai ,tiek moterys ,ta prasme ,kad visi turime vienodą potencialą  vystyti ir vyriškąsias ,ir moteriškąsias savo charakterių savybes ar asmenybių tendencijas .Tačiau jau nuo ankstyvos vaikystės esame verčiami tapatintis su vyriška ar moteriška lytimi ,taigi ir apsimesti vyru ar moterimi . ''


Ir dar viena tokia autoriaus mintis, prie kurios net grįžau vėliau  :

,, Klaidinga  sakyti  MANO VAIKAS . Nes tai reikštų ,kad mes juos savinamės ir kad jie priklauso mums .Tačiau tai būtų netiesa. Vaikas yra unikalus žmogus ,žengiantis savo gyvenimo keliu , o mes , tėvai ,turime ypatingą privilegiją būti vedliai ,treneriai ,mokytojai ,draugai ,patarėjai . ''


Jei mes negalime suprasti tokių minčių ,tai reiškia ,kad mūsų ego mums trukdo . Na ,matyt ,tas ego labai stiprus ,nes tikrai daug kur norisi nesutikti .

,, Meilė yra tai , ,, kas aš esu '' , ir tai , ,, kas esi tu ''. Tai esame mes . Tai yra . ''

Štai toks minčių kratinys verda mano galvoje ,perskaičius knygą  ,,  7 mitai apie meilę '' . Jei ir jūs norite patirti kažką panašaus ,siūlau paskaityti .

Neringa


Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 10. Jul 2013, 15:21

Dėl vaiko savinimosi 100% sutinku! Ir dėkui už recenziją.

neri neri 10. Jul 2013, 14:26 utopija

čia tokių vingrybių tikrai daug , sakyčiau kai kurios mintys gan giliai kapsto 😀

10. Jul 2013, 12:12

Sudomino, patinka man tokios minčių vingrybės autorių 👍