Mergelės Marijos skulptūra

Mergelės Marijos skulptūra

03. Jul 2020, 23:42 Gintarep Gintarep

Nuvykome vėl į Trakus. Tikslas - Mergelės Marijos skulptūra. 

Sužinome, kad Mergelės Marijos su kūdikiu skulptūra stovėjo Užutrakio dvaro parko pietinėje dalyje, ant Galvės ežero kranto iškilioje salelėje tarp nedidelių tvenkinių. Ši marmuro skulptūra ilgiausiai puošė Užutrakio parką - apie 1964 m. Užutrakio Madonos skulptūra dar stovėjo. Kitos parko skulptūros buvo sunaikintos ar pasisavintos prasidėjus antrajai sovietinei okupacijai. 2007 m. Trakų istorinio nacionalinio parko pastangomis padaryta šios skulptūros kopija pastatyta originalioje vietoje.

Tad automobilį pasistatėme Užutrakio dvaro prieigose ir pradėjome paiešką. Ėjome neskubėdami, gėrėjomis peizažu, aplinka, vaikas parodijavo parke stovinčias skulptūras ar vaidino tam tikrų pasakų veikėjus. 

Jau manėme, kad nerasime skulptūros - išvykos tikslo. O kai suradome, vos vos neišėjau neaysižymėjusi:tai interneto nėra, tai objektas ne tas.

Va, šį vakarą grįžome visai "išėję iš savęs". Įveikėme 20 000 žingsnių. Nors per visas šias išvykas aplankėme 20 objektų ir jau gavome kodą prizui, bet nespėjome užsukti į informacijos centrą, nes į namus grįžome po 00 valandos. 

Tad Trakuose dar teks apsilankyti.