Mergaitė, norėjusi išgelbėti knygas

Mergaitė, norėjusi išgelbėti knygas

17. Jan 2020, 09:18 Raudona braškė Raudona braškė

Prieš žiemos šventes perskaičiusi knygą "Sniego sesė" negalėjau nusiraminti. Atmintyje vis iškildavo šios knygos nuostabios iliustracijos. Tad sėdau ir 'pagooglinau' apie knygos iliustratorę Lisa Aisato. Nusprendžiau paieškoti ir kitų jos iliustruotų knygelių.
Šį kart biblioteka mane išgelbėjo ir iš jos vaikams parnešiau snuotabaus grožio knygą Klaus Hagerup ir Lisa Aisato "Mergaitė, kuri norėjo išgelbėti knygas".
Kaip ir Sniego sesė, istorija labai jautri ir jauki. Apie mergaitę, kuri taip mėgsta skaityti, kad nusprendžia išgelbėti visas senas knygas, kurios gręsia sunaikinimas.
Dar vienas išskirtinis šios knygelės bruožas - knyga knygoje. Mergaitė Ana, aptinka knygą, skaitydama pastebi, kad jai trūksta paskutinio puslapio, o sužinoti kaip baigiasi istorija itin norisi...tada ir prasideda nuotykiai.

Knygos iliustracijos ir šį kartą neįtikėtinai nuostabios. Tokių gyvų, kalbančių ir iki smulkmenų nupieštų piešinių dar nesu mačiusi. Žiūri ir rodos iliustracijoje nupiešta šviesa krintanti pro langą ima kristi tau ant rankų, ar nustovi kvėpuoti, kad neįkvėptum dulkių nupieštų knygyno saugykloje. Užburiantys vaizdeliai, kuriuos norėtųsi pasikabinti ant sienos.

floryte floryte 17. Jan 2020, 17:09

Na tikrai, iliustracijos labai gražios.